Το πάρκο δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα είναι ένας χώρος πρασίνου που η πόλη και η εκκλησία δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί. 

Ο λόγος; Εδώ και χρόνια το πάρκο, παραμένει κλειστό, χωρίς φυσικά κανείς να γνωρίζει το γιατί. Για την ακρίβεια το πάρκο αυτό που βρίσκεται δίπλα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Πάτρας και που αποτελεί έναν από τους βασικούς πόλους έλξης τουριστών, όπως ο ναός του Αγίου Ανδρέα, είναι κλειδωμένο. 

Κι όμως. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την εκκλησία, αλλά και από την πόλη που δείχνει να έχει να κερδίσει σημαντικά πράγματα μέσα από τον θρησκευτικό τουρισμό. Το πάρκο αυτό, εφόσον άνοιγε τις πύλες του, θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε έναν περιηγητικό χώρο για τους επισκέπτες - τουρίστες του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέα. 

Σε συνδυασμό μάλιστα με το ότι εκεί κοντά βρίσκεται και ο αρχαίας ναός της θέας Δήμητρας (δίπλα από το πηγάδι όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Πρωτόκλητος δίδασκε και έκανε τα θαύματα του) ο χώρος αυτός θα μπορούσε να είχε και ένα αρχαιολογικό ενδιαφέρον και να αξιοποιούταν και μέσα από αυτό. 

Όμως για την ώρα παραμένει κλειστός. Ένας χώρος πρασίνου κλειδωμένος. Όπως οι πύλες του παραδείσου για αυτή την πόλη που δεν μπορεί να ξεφύγει από την κόλαση της νοοτροπίας της σε πολλά ζητήματα. Δυστυχώς.  

(Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Αποσκίτη που πήγε στο πάρκο και έκανε φωτορεπορτάζ ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στην σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται").