Ο Μιχάλης Γ. Δημητρακόπουλος, ο Πατρινός barista που ξεκίνησε από μία μικρή καφετέρια στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και συνέχισε έχοντας πάρει δεκάδες διακρίσεις σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, πέτυχε μία ακόμα επιτυχία. 

Αυτή τη φορά ίσως τη μεγαλύτερη από όλες. Ο Πατρινός barista που πλέον εργάζεται σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πρωτεύουσας, πήρε την δεύτερη θέση στους τελικούς του World Coffee Events που έγιναν στη Βοστώνη.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επιλέχτηκε στους έξι κορυφαίους barista του κόσμου, φτάνοντας στον τελικό της διοργάνωσης στην οποία συμμετείχαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου σε όλη την υφήλιο. 

Στον τελικό μετά από μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, σε έναν διαγωνισμό με μεγάλες απαιτήσεις, κατάφερε και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, κάνοντας περήφανη αυτή τη φορά όχι μόνο την Πάτρα αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ο Πατρινός barista έχοντας στις αποσκευές του αρκετά βραβεία σε διαγωνισμούς, εντός και εκτός Ελλάδας, αυτή τη φορά πέτυχε τη πιο υψηλή διάκριση αφού αναμετρήθηκε με τους καλύτερους του κόσμου και πήρε τη δεύτερη θέση.

Συμπεριλαμβάνεται έτσι πλέον, δίκαια μέσα από όλα αυτά που έχει πετύχει, στην λίστα με τους καλύτερους barista της υφηλίου. Μπράβο του!