Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την αντιδρόμηση της Κανακάρη, με τα συνεργεία του δήμου να έχουν προχωρήσει ήδη στις απαιτούμενες αλλαγές στους φωτεινούς σηματοδότες και στα φανάρια. 

Στις περισσότερες διασταυρώσεις από το ύψος της Ναβαρίνου έως και το ιστορικό κέντρο της Πάτρας έχουν ήδη γίνει οι αλλαγές στους φωτεινούς σηματοδότες. Ωστόσο, το αποτέλεσμα από τις αλλαγές αυτές προβληματίζει τους περαστικούς και τους οδηγούς, δημιουργώντας σύγχυση.

Σε άλλα σημεία υπάρχουν τριπλά φανάρια, σε άλλα δείχνουν άλλες κατευθύνσεις και γενικότερα η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και λόγω της αντιδρόμησης στο κέντρο της Πάτρας, είναι κάπως χαώδης. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Κανακάρη που από την αρχή έχουν εναντιωθεί στην αντιδρόμηση, όλα αυτά δείχνουν την έλλειψη καταρτισμένων μελετών από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, κάτι που έχει να κάνει με την βιασύνη της δημοτικής αρχής να προχωρήσει το όλο έργο, τη στιγμή που υπάρχουν χτυπητές και εμφανείς αδυναμίες. 

Πρόκειται για εργασίες που σύμφωνα με τους κατοίκους η πόλη και η Πάτρα θα μπορούσε να είχε αποφύγει, αν το έργο της αντιδρόμησης δεν προχωρούσε και οι δρόμοι της Κανακάρη και της Κορίνθου, παρέμειναν με την κατεύθυνση που έχουν. Κάτι που όπως λένε θα έπρεπε να λάβει υπόψη της η δημοτική αρχή προτού προχωρήσει στην υλοποίηση της αντιδρόμησης. 

Συνολικά οι φωτεινοί σηματοδότες που θα αλλάξουν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, λαμβάνοντας κανείς υπόψη του όλες τις παρεμβάσεις και τις αλλαγές που θα γίνουν (ή που έχουν γίνει) εξαιτίας της αντιδρόμησης και των συνεπειών της (αλλαγές στην Κωνσταντινουπόλεως, Αγίας Σοφίας, στα μη πεζοδρομημένα τμήματα της Μαιζώνος) είναι πάνω από 50. 

Βάλτε σε αυτές και τις αλλαγές των πινακίδων σήμανσης των εμπλεκόμενων δρόμων και καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι με τα χρήματα που θα δαπανηθούν για αυτές τις παρεμβάσεις θα μπορούσαν να είχαν ανακαινιστεί ολόκληρες γειτονιές και πλατείες στο κέντρο της Πάτρας, αλλά και σημεία της πόλης που βρίσκονται σε κακή κατάσταση.