Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, το μωρό πρέπει να τρώει 8-12 φορές την ημέρα και όταν μετά δείχνει ότι πεινάει ακόμα. Το μητρικό γάλα χωνεύεται εύκολα, επομένως πρέπει να το ταΐζετε όταν το ζητά. Το γάλα στην αρχή του θηλασμού περιέχει λιγότερο λίπος από το γάλα στο τέλος. Αν πίνει γρήγορα σε διάρκεια, μπορεί να χάνει το τελικό γάλα. Συνεπώς, το πολύ συχνό τάισμα αναπληρώνει αυτό που χάνει. Όσο μεγαλώνει, μειώνεται η συχνότητα και αυξάνεται η διάρκεια. Άλλα μωρά τρώνε κάθε 90 λεπτά, ενώ άλλα κάθε 2-3 ώρες.

Άλλα μωρά ρουφάνε πιο γρήγορα και άλλα παίρνουν το χρόνο τους. Αλλά ρόλο παίζει και η δική σας παροχή γάλακτος καθώς και ο ρυθμός του. Τα μεγαλύτερα μωρά θηλάζουν πιο γρήγορα και εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η στάση του μωρού την ώρα του θηλασμού, όπως αναφέρει το vita.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα βρέφη πρέπει να τρώνε κάθε 3 ώρες. Αν έχει χαμηλό βάρος ή έχει γεννηθεί πρόωρα, θα πρέπει να τρώει κάθε 2 ώρες. Καταλαβαίνετε ότι έχει πιει αρκετό γάλα όταν κοιμάται καλά, παίρνει κανονικά βάρος, αλλάζει 4-6 πάνες την ημέρα, αφοδεύει κανονικά και δείχνει χαρούμενο. Σε διαφορετική περίπτωση, πεινάει συχνά, δεν παίρνει βάρος, κοιμάται ανήσυχα, κλαίει και γκρινιάζει πολύ και δείχνει δυσαρεστημένο.