Στην Πάτρα βρέθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου για να παρακολουθήσει από κοντά την έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας του Patras IQ. 

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα, αλλά και εκπροσώπους φορέων που ήταν εκεί, ενώ συζήτησε με τους εκθέτες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραμείνει στην Αχαΐα για δύο μέρες και στο πλαίσιο της επισκέψεως του θα έχει συναντήσεις και συζητήσεις με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής της περιοχής.


"Το Patras IQ αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας, η Ελλάδα, η Αχαΐα, η περιφέρεια, αλλά και τα πανεπιστήμιά μας, με ένα πολύ δυναμικό προσωπικό, νέους ανθρώπους που δημιουργούν, αλλά αναδεικνύει και κάτι άλλο, ότι έχουμε ακόμα δρόμο για να ξεπεράσουμε τις αιτίες μιας κρίσης που είναι βαθιά, που εμποδίζει τη δημιουργικότητα, που εμποδίζει αυτούς τους νέους ανθρώπους που επιχειρούν, που παίρνουν πρωτοβουλίες. Εκεί ακριβώς, χρειάζονται ακόμα οι μεγάλες αλλαγές.

Να υπάρξει ένα κράτος το οποίο θα στηρίξει, θα διευκολύνει, θα προωθήσει την καινοτομία, τη δημιουργία - μια παραγωγική Ελλάδα, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες χώρες, εάν δώσουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους.

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις, όπως και αυτές εδώ, στην Αχαΐα, στην περιφέρεια, στο πανεπιστήμιο, δυνάμεις που πραγματικά εμπνέουν για ένα καλύτερο αύριο.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι πάλι εδώ κοντά σας.", ανέφερε σε δήλωση του.