Με κολακευτικά λόγια εκφράστηκε ο Ρικ Πιτίνο μετά τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα, τόσο για την Πατρινή ομάδα, όσο και για τον Μάκη Γιατρά. Ο κορυφαίος προπονητής με τη μεγάλη θητεία στα κολλέγια της Αμερικής εντυπωσιάστηκε από την απόδοση των Πατρινών, ενώ παρομοίασε τον τεχνικό του Προμηθέα με τον Μπομπ Χόκινς από τη Βιρτζίνια.

Αναλυτικά: «Είμαστε ευχαριστημένοι που κερδίσαμε αλλά εντυπωσιάστηκα περισσότερο με τον Προμηθέα παρά με την δική μας ομάδα. Έπαιξαν με πάθος και ο προπονητής του μου θύμισε τον Μπομπ Χόκινς από τη Βιρτζίνια που είχε απίστευτο πάθος και απίστευτη δίψα. Απολαμβάνω να βλέπω τέτοιους προπονητές.

Βέβαια είναι σπάνιο να εντυπωσιάζομαι από άλλες ομάδες, μιας και η ομάδα μου με εντυπωσιάζει συνέχεια από την ημέρα που ήρθα. Το πρώτο ημίχρονο μου θύμισε τον Παναθηναϊκό που είχα δει πριν έρθω στην Ελλάδα. Άμυνα που δεν μας έβγαζε στον αιφνιδιασμό. Στο πρώτο μέρος είχαμε μόλις 3/9 αιφνιδιασμούς.

Μόλις τους είπα ότι αν παίζουμε έτσι θα μας «σκουπίσει» η Ρεάλ, στην τρίτη περίοδο κάναμε 8/11. Αυτό το καταφέρνεις μόνο μέσω καλής άμυνας και ριμπάουντ. Πήραμε μαθήματα σήμερα μέσω της νίκης μας και αυτό είναι πάρα πολύ καλό». 

Για την άμυνα του Προμηθέα που δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό: «Οι δικαιολογίες είναι σημάδι αδυναμίας. Δεν μ’ αρέσει η ομάδα μου να είναι αδύναμη. Όταν σε πιέζουν πρέπει να επιτίθεσαι. Αυτή είναι η λύση. Αυτό πρέπει να κάνουμε πάντα. Ο Προμηθέας ήταν ο λόγος που δεν παίξαμε καλά. Όχι γιατί σκεφτόμασταν τα ματς με την Ρεάλ. Ο κόουτς Γιατράς με εντυπωσίασε. Είχε πάθος και «φλόγα».

Τίποτα δεν με εξέπληξε. Απλά ο Προμηθέας έπαιζε πολύ καλά το πικ εν ρολ, εμείς δεν το αντιμετωπίζαμε σωστά με τους ψηλούς μας. Έκαναν βασικά πράγματα αλλά τα έκαναν πολύ σωστά. Δεν είχαν πολλά συστήματα, αλλά αυτά που έκαναν τα εκτέλεσαν πάρα πολύ καλά. Ο Έλλις πήρε 17 ριμπάουντ και έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, μπράβο του. Όταν σουτάρεις με ποσοστό 36% θα έπρεπε να πάρουμε επιθετικά ριμπάουντ. Οι ψηλοί μας δεν τα πήραν».