1071: Το Μπάρι, η τελευταία βυζαντινή κτήση στη Νότια Ιταλία, παραδίδεται στον Ροβέρτο Γυισκάρδο.

1395: Μάχη του ποταμού Τέρεκ: ο Ταμερλάνος νικά τον Τοχταμίς της Χρυσής Ορδής. Η πρωτεύουσα της Χρυσής Ορδής, Σαράι, ισοπεδώνεται και ο Ταμερλάνος εγκαθιστά έναν κυβερνήτη-μαριονέτα στο θρόνο της Χρυσής Ορδής. Ο Τοχταμίς διαφεύγει στη Λιθουανία.

1755: Εκδίδεται στο Λονδίνο το Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας του Σάμιουελ Τζόνσον.

1850: Άρση του ναυτικού αποκλεισμού των ελληνικών παραλίων υπό των Άγγλων (Παρκερικά).

1896: Λήξη των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

1865: Ο Άντριου Τζόνσον γίνεται ο 17ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

1912: Το Βρετανικό υπερωκεάνιο Τιτανικός βυθίζεται μετά από σύγκρουση με παγόβουνο στα ανοιχτά του Ατλαντικού Ωκεανού, οδηγώντας στον θάνατο 1.490 επιβάτες.

1942: Ο Γεώργιος ΣΤ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου παρασημοφορεί τη Μάλτα και το λαό της για τον ηρωισμό που επέδειξαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

1950: Ορκίζεται η κυβέρνηση Νικολάου Πλαστήρα, μετά την καταψήφιση της κυβέρνησης Σοφοκλή Βενιζέλου.

1951: Πραγματοποιούνται στην Ελλάδα οι πρώτες μεταπολεμικές δημοτικές εκλογές στις οποίες και έλαβαν μέρος μαζικά οι γυναίκες. Στην Αθήνα δήμαρχος εκλέχθηκε ο Κώστας Κοτζιάς, όπου έλαβε ποσοστό το 51,5% των ψήφων.

1986: Οι Αγγλοαμερικανοί βομβαρδίζουν τη Λιβύη σκοτώνοντας άμαχους με τη δικαιολογία αντιποίνων για τη βομβιστική επίθεση σε κλαμπ της Γερμανίας.

1989: Η Τραγωδία του Χίλσμπορο. Λίγο πριν από την έναρξη του ημιτελικού για το Κύπελλο Αγγλίας, Λίβερπουλ - Νότιγχαμ, δημιουργείται συνωστισμός, λόγω της παρουσίας υπεραρίθμων θεατών σε εξέδρα του γηπέδου του Σέφιλντ. Από τον πανικό που προκαλείται βρίσκουν τον θάνατο 96 οπαδοί της Λίβερπουλ και τραυματίζονται 250.