Στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (AIDFF) συμμετέχει η ταινία "Σόσιαλ" του 20χρονου Ινδού, Karan Prasher που μεγάλωσε, σπουδάζει και ζει στην Πάτρα.

Η ταινία που γυρίστηκε στην Πάτρα και που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο youtube, μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις στο σύγχρονο πεδίο, με τον σκηνοθέτη να μοιράζεται τους προβληματισμούς του, τις σκέψεις του και τις αγωνίες του για τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει και την νοοτροπία που μας διέπει ως ενήλικες. 

Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 17 του μήνα, ενώ πραγματοποιείται στον ιστορικό κινηματογράφο Studio New Star Art Cinema. Η ταινία προβλήθηκε στις 12 Απριλίου, συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος της κατηγορίας της, άφησε καλές εντυπώσεις, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμα. 

H πρωταγωνίστρια της ταινίας Κωνσταντίνα Σομαλακίδη τονίζει: "Ο ρόλος στην ταινία ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Όταν ο Καραν μου πρώτοείπε το κεντρικό θέμα και το σενάρια που είχε κατά νου ενθουσιάστηκα. Για μένα ήταν και μια προσωπική "δικαίωση".

Το να αντιπροσωπεύεις μερίδα νέων ανθρώπων και να τους δίνεις κίνητρο είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Τα μηνύματα που έλαβα ήταν το λιγότερο συγκινητικά.

Είμαι περήφανη που ανήκω στην συγκεκριμένη ομάδα, που είναι στην ουσία μια μεγάλη παρέα με παιδιά με ζήλο και μεράκι να δουλέψουν πάνω σε πράγματα που αγαπούν. Η ομάδα μας είναι ανοιχτή σε όλους εκείνους που θέλουν να δουλεύουν υπεύθυνα και ταυτόχρονα να περνούν όμορφα". 


Στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ διαγωνίζονται ογδόντα ταινίες από όλες τις κατηγορίες του Νέου Σινεμά με πολλές πρεμιέρες από τριάντα χώρες.

Είναι το πρώτο και μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, αλλά και τα λίγα στην Ευρώπη που προωθούν την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου και το οποίο  προσδιόρισε και προώθησε την έννοια του νέου κινηματογράφου, ενώ ταυτόχρονα αγκάλιασε όλα τα είδη της κινηματογραφικής τέχνης. 

Η συμμετοχή της ταινίας του 20χρονου "Πατρινού", λάτρη της τέχνης και του κινηματογράφου, αλλά ταυτόχρονα και η εμπειρία του ιδίου μέσα από την παρουσία του σε ένα τέτοιο φεστιβάλ σταυροδρόμι συναντήσεων και ιδεών, είναι σίγουρα σημαντική.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μιλώντας για την εμπειρία της συμμετοχής σε ένα τέτοιο φεστιβάλ τονίζει: "Η προώθηση σε αυτά  τα φεστιβάλ μας βοηθάει πολύ να προβάλουμε τη δουλειά μας καλύτερα, αφού εξάλλου δεν έχουν σκοπό το κέρδος αλλά την υλοποίηση μιας ιδέας που προκύπτει από το πάθος μας για δημιουργία.

Πλέον ετοιμάζουμε μία νέα εκπομπή που θα παρουσιάζει minidocs και σκοπό έχει να βοηθήσει τους ανθρώπους με όραμα (έκαστος στον τομέα του) να αναδείξουν τη δουλειά τους, να μας πουν την προσωπική τους ιστορία, να αναφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, να αφυπνίσουν και να εμπνεύσουν και να δώσουν κίνητρο στους υπόλοιπους να συνεχίσουν". 

Το φιλμ είναι παραγωγή της Kp Edition Films και το patrasevents.gr το είχε παρουσιάσει και στο παρελθόν. Δείτε το: 


ΣΟΣΙΑΛ | Ταινία Μικρού Μήκους 2018 | KpEditionFilms | Greek Short Movie