Μπροστά σε σκουπίδια που υπερβαίνουν σε βάρος τον ένα τόνο ανέσυραν από τον βυθό μέλη του «Skiathos Diving Center» στη διάρκεια τρίωρης εξόρμησης καθαρισμού, που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Όπως μετέδωσε σε ρεπορτάζ του ο Ταχυδρόμος ο βυθός στο καινούργιο λιμάνι της Σκιάθου «έκρυβε» πλήθος άχρηστων αντικειμένων, από ένα… μηχανάκι μέχρι πλαστικές ρόδες, καρέκλες και ομπρέλες.

Περιγράφοντας την εικόνα που αντίκρισαν οι δύτες που καταδύθηκαν στο νέο λιμάνι της Σκιάθου και σε βάθος 5 έως 8 μέτρων, ο ίδιος ανέφερε ότι τα άχρηστα αντικείμενα που ανασύρθηκαν «ήταν μεταξύ άλλων παλιά λάστιχα, πλαστικοί κουβάδες, σίδερα, μπουκάλια, δίχτυα και πετονιές, μπαταρίες αυτοκινήτων, ομπρέλες και καρέκλες».

Έκπληξη αποτέλεσε, εξάλλου, για τους δύτες το μηχανάκι που κατέληξε, άγνωστο πώς, στον βυθό και ανασύρθηκε μετά από επίπονη προσπάθεια από την καταδυτική ομάδα. Τα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από την παραλία με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, που συνέδραμε από ξηράς την προσπάθεια, με μηχανήματα και έμψυχο δυναμικό.

Δέκα μέλη του καταδυτικού κέντρου πραγματοποίησαν την παραπάνω δράση στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας «Let΄s do it Greece» που περιελάμβανε πλήθος παρεμβάσεων στη Σκιάθο και τις ακτές του νησιού, με την ένθερμη συμμετοχή φορέων, συλλόγων και πολλών ακόμη εθελοντών.