Η Περιφέρεια στήριξε και στηρίζει την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, νοιάζεται στην πράξη, μ’ έργα και ουσιαστικές παρεμβάσεις για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Δυτικής Ελλάδας -ιδίως τους νέους- και χάρη στις συντονισμένες διεκδικήσεις της κατάφερε να εξασφαλίσει 33,4 εκατομμύρια ευρώ ώστε να χρηματοδοτηθούν όσοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών.

Αυτό υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας σε συναντήσεις που είχε το απόγευμα του Σαββάτου, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Τοπικές Κοινότητες της πρώην επαρχίας Βάλτου στην Αιτωλοακαρνανία.

«Δεν αφήσαμε, δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας. Και τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή έδειξε μέσα απ’ την πολιτική της ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδα στηρίζεται αποφασιστικά στον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Κατσιφάρας υπενθύμισε ότι για τους νέους αγρότες η αρχική χρηματοδότηση που είχε κατανεμηθεί στη Δυτική Ελλάδα ήταν 24,7 εκατομμύρια ευρώ. Εν τούτοις, για να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων η Περιφέρεια διεκδίκησε και εξασφάλισε επιπλέον πόρους που προσεγγίζουν τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στα έργα οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην σταθερή μέριμνα της Περιφέρειας να κρατάει σε καλή κατάσταση και ασφαλή τα επαρχιακά οδικά δίκτυα σ’ όλη την Αιτωλοακαρνανία, με συντηρήσεις, αποκαταστάσεις και παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας.

Τον κ. Κατσιφάρα συνόδευαν στην περιοδεία του στελέχη του συνδυασμού του.