Ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών του Πειραματικού σχολείου (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η στέγη του σχολικού κτιρίου μπάζει, το πρόβλημα που υπήρχε εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο δεν έχει αποκατασταθεί και την περασμένη εβδομάδα τα μαθήματα δεν έγιναν λόγω της πλημμύρας που επικράτησε στις αίθουσες. 

Ούτε μία μέρα μάθημα δεν έγινε από τότε που ξεκίνησε να βρέχει και οι γονείς εκφράζοντας τους φόβους τους ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έκτακτη γενική συνέλευση για να δουν τι θα κάνουν από εδώ και στο εξής. 

Η συνέλευση θα γίνει την Κυριακή στις 14 Απριλίου στις 18:00 στο χώρο του σχολείου και η παρουσία όλων είναι απαραίτητη και επιτακτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες που πρόκειται να γίνουν, το πρόβλημα στην στέγη του κτιρίου, είναι δύσκολο να αποκατασταθεί. 

Το ζήτημα για τους γονείς και τους δασκάλους του σχολείου σε περίπτωση που ξεκινήσουν τα μαθήματα δεν έχει να κάνει απλά και μόνο με τις λίμνες που υπάρχουν στις αίθουσες. Η εισροή υδάτων έχει προκαλέσει βλάβη στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του νηπιαγωγείου, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που ξεκινήσουν μαθήματα, κινδυνεύουν παιδιά και εκπαιδευτικοί. 

Αυτό τουλάχιστον αποφάνθηκε η υπηρεσία που εξέτασε το κτίριο. Η ίδια υπηρεσία διέκρινε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την στατική επάρκεια του κτιρίου. Πάντως, η κατάσταση για τους γονείς και τα παιδιά του σχολείου έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το μάθημα στην κυριολεξία εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. 

Αρκετοί γονείς σκέφτονται από τώρα να πάρουν τα παιδιά τους την νέα χρονιά από το συγκεκριμένο σχολείο από τη στιγμή που το πρόβλημα δεν επιδιορθωθεί. Την διαχείριση του κτιρίου αξίζει να σημειωθεί ότι κάποτε την είχε το Πανεπιστήμιο. 

Ωστόσο, τα οικονομικά του δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει να έχει την ευθύνη του κτιρίου. Από τότε το κράτος είχε δεσμευτεί ότι θα έλυνε το πρόβλημα. Το θέμα τώρα έχει αναλάβει ο δήμος που έχει και την ευθύνη για την διαχείριση των σχολικών κτιρίων της επικράτειας του.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της δέχεται να αναλάβει τη λειτουργία του σχολείου με την προϋπόθεση ότι εργολάβος και πανεπιστήμιο να προχωρήσουν επαρκώς το έργο της υγρομόνωσης της οροφής.