Η Πάτρα την άνοιξη είναι μία υπέροχη πόλη που έχει δεκάδες μέρη για να περπατήσει κανείς και να μυρίσει το άρωμα αυτής της εποχής που για πολλούς είναι η ομορφότερη του χρόνου. 

Το Κάστρο εκεί όπου οι μαργαρίτες έχουν ανθίσει και κάνουν συντροφιά στα μνημεία, οι σκάλες της Αγίου Νικολάου για να χαζέψεις την πόλη και το ηλιοβασίλεμα της, το Νότιο Πάρκο δίπλα στην θάλασσα μαζί με τον Φάρο, το παλαιό λιμάνι της πόλης, η Μαρίνα, η Πλαζ, το Έλος της Αγυιάς και τόσα ακόμα μέρη.

Το πνεύμα της άνοιξης καταλαμβάνει κάθε χρόνο αυτή την πόλη, όταν μπαίνει ο Απρίλης και τις μέρες που ο καιρός το επιτρέπει μοιάζουν όλα γύρω από την Πάτρα να ανθίζουν. Μια πόλη ανθισμένη, μια Πάτρα λουλούδι, με μία άνοιξη που τυλίγεται γύρω της και που φυσικά δίνει την ανάλογη αισιόδοξη διάθεση στους κατοίκους της και κυρίως στη νεολαία και στους φοιτητές της. 

Βλέπετε η άνοιξη στην Πάτρα είναι για βόλτες, ρομαντζάδες και αγκαλιές, με το πνεύμα αυτής της εποχής να είναι σκορπισμένο στις γειτονιές της, στο κέντρο της, αλλά και στα περίχωρα της.

Ο Λεωνίδας Αξιώτης πήγε μία ανοιξιάτικη βόλτα σε διάφορα σημεία της Πάτρας και κατάφερε να πιάσει με τον φωτογραφικό του φακό αυτό το πνεύμα που μοιάζει να είναι αόρατο και αόριστο, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει παντού. Αρκεί να βλέπεις και με τα μάτια της ψυχής.