Μετά την «πλατιά απεύθυνση» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εισήγαγε ένα ακόμα καινούριο νεολογισμό, την «τυμβωθηρία».

Ήταν μία από τις λέξεις που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του συνδυασμού για την Περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής την Ρένα Δούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη «τυμβωθηρία», κατηγορώντας τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ για τη στάση που κράτησαν μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 100 νεκρούς.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την κριτική των ΜΜΕ για το χειρισμό της τραγωδίας από την κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «τυμβωθηρία» από τα «άλλοτε μεγάλων και σήμερα κίτρινων εφημερίδων».

Άγνωστο παραμένει τι ακριβώς ήθελε να πει ο πρωθυπουργός, καθώς και τι σημαίνει «τυμβωθηρία», αλλά και πως γράφεται μόνο ο Αλέξης Τσίπρας το γνωρίζει. Ενδεχομένως και να έκανε κάποιο σαρδάμ στην προσπάθεια του να πει «τυμβωρυχία», δηλαδή τη σύληση, τη λεηλάτηση τάφου ή μνήματος, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο κριτική στα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει για «πλατιά απεύθυνση» στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να προσελκύσει στις τάξεις του στελέχη της.