Το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε την πρόταση για ένταξη του έργου της επισκευής και ενίσχυσης του Εργοστασίου Τέχνης» προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με σκοπό την άμεση χρήση του ως κεντρική θεατρική σκηνή του Δήμου Πατρέων.

Η προτεινόμενη δράση έχει σκοπό την επισκευή, ενίσχυση και τη γενικότερη αποκατάσταση του κτιρίου με στόχο την ασφαλή επαναλειτουργία του και την ανάδειξή του ως χώρο-πυρήνα ενίσχυσης της  πολιτιστικής και τουριστικής δράσης.

Η λειτουργία του πολυχώρου πολιτισμού του «Εργοστασίου Τέχνης» όχι μόνο θα καλύψει απαιτήσεις προβολής των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων της Πάτρας αλλά θα παρέχει σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, όπως περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και προβολές οπτικοακουστικού υλικού πολιτιστικού περιεχομένου, αποτελώντας παράγοντα αύξησης του πολιτιστικού τουρισμού με άμεση συνέπεια την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της τοπικής κοινωνίας.

ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε επίσης, την ένταξη του έργου «Μετατροπή Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου σε Εκθεσιακό – Μουσειακό χώρο» προϋπολογισμού 10.696.860 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το Ψηφιακό Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς της Πάτρας στο κτήριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα είναι ένας χώρος ανοιχτός στην κοινωνία, σύγχρονος και  φιλικός προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, θα διαφυλάξει με εγκυρότητα και αξιοπιστία την ατομική και συλλογική μνήμη των πολιτών και θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την σχέση της πόλης  με το παρελθόν της και πύλη ανάπτυξης του ψηφιακού της παρόντος και μέλλοντος.

Πλέον των ανωτέρω χρήσεων το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο σχεδιάζεται από τον Δήμο και ως Εκθεσιακός και Συνεδριακός χώρος, ενώ θα αξιοποιηθεί ο αύλειος χώρος των 1.200,00 μ2 ως χώρος διαλέξεων, μουσικών εκδηλώσεων, προβολών κ.λπ.