Αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε μαζί μας τανγκέρους από Αθήνα ( ΠΑΤ- Πρωτοβουλία Ανήσυχων τανγκέρων) και τα Ιωάννινα ( Φοιτητική ομάδα τάνγκο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).Έτσι η μιλόνγκα μας θα γίνει Σάββατο! :D ( Είσοδος Ελεύθερη!!)

Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, πριν την μιλόνγκα θα γίνει μια ανοιχτή δύωρη συζήτηση στον χώρο του σχολείου . Θα συζητήσουμε όλοι μαζί σχετικά με τις διάφορες πτυχές της σύνδεσης στο τάνγκο (συναισθηματική, μουσική,-χορευτική, και εν τέλει ανθρώπινη)

Το τάνγκο πάνω από όλα είναι η επαφή, η αγκαλιά. Μέσα από αυτή μπορεί να εκφραστεί όλο το φάσμα των ανθρωπίνων συναισθημάτων και αποτελεί και μικρογραφία -ίσως όχι και τόσο μικρή- των ανθρωπίνων σχέσεων. Σας καλούμε λοιπόν ανεξαρτήτως εμπειρίας, ομάδας, σχολής χορού να έρθετε να συζητήσουμε. Ελπίζουμε να καταλήξουμε και σε καινούρια μονοπάτια.. :)

Την Κυριακή γύρω στις 12 θα πάμε να χορέψουμε στο κυκλικό ψηφιδωτό που βρίσκεται στην μαρίνα, δίπλα στον ιστιοπλοϊκό όμιλο. Είστε όλοι/ες ευπρόσδεκτοι ( φέρτε και φαγητό :) )

>Οι καλεσμένοι μας<
*** ΠΑΤ( Πρωτοβουλία Ανήσυχων Τανγκέρων) ***

«Η Πρωτοβουλία Ανήσυχων Τανγκέρων (ΠΑΤ) γεννήθηκε πριν από περίπου δυο χρόνια, από την ανάγκη μας να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς στην πόλη (Αθήνα), όπου τα άτομα θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με το τάνγκο, χωρίς κανέναν οικονομικό περιορισμό, σε ένα πλαίσιο ισότητας και αλληλοσεβασμού. Στις συναντήσεις μας γνωρίζουμε και ενεργοποιούμε τα σώματά μας με την καθοδήγηση ενός ατόμου από την ομάδα που αναλαμβάνει την εμψύχωση και εμβαθύνουμε στις ανακαλύψεις μας στον χορό αυτό στην πράκτικα. Καθοριστικός άξονας της δράσης μας είναι η ελευθερία στην επιλογή ρόλου (leader-follower), ασχέτως φύλου, και η επιδίωξη δημιουργικής επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού, μέσω του ενεργού following, κι απέναντι στο εξουσιαστικό leading. Η ΠΑΤ λειτουργεί αυτοοργανωμένα και αποφασίζει συνδιαμορφωτικά μέσω της συνέλευσής της, που αποτελεί ανοιχτή δομή, ανεξάρτητη από την ομάδα μαθημάτων.»

*** Φοιτητική Ομάδα Τάνγκο Ιωαννίνων***
Η Φοιτητική Ομάδα Αργεντίνικου Τάνγκο Ιωαννίνων ξεκίνησε την λειτουργία της από τις 18 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα ΚΟΕΔ της Δόμπολης, στην οποία και ανήκει. Απευθύνεται πρωτίστως σε φοιτητές αλλά και στο ευρύ κοινό. Στόχος της ομάδας είναι η γνωριμία μέσα από τον χορό και η δημιουργία μιας κοινότητας όπου κάθε νέο μέλος θα γνωρίζει το Αργεντίνικο Τάνγκο μέσα από τα μάτια των παλαιότερων. Για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας πραγματοποιούνται συνελεύσεις, μέσα από τις οποίες καθορίζεται και το πρόγραμμα κάθε χρονιάς. Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τετάρτη και απευθύνονται σε αρχάριους χορευτές ενώ οι κάθε Κυριακή πραγματοποιούνται πράκτικες αλλά και υποδοχές νέων μελών.
Πολλές φορές μετά το πέρας των δραστηριοτήτων ακολουθεί Tango Bar ανάλογα με το πρόγραμμα των υπόλοιπων ομάδων που δεσμεύουν την αίθουσα και περιστασιακά διοργανώνονται μιλόνγκες στον χώρο διεξαγωγής των μαθημάτων. Κατά την διάρκεια εξεταστικών περιόδων πραγματοποιούνται μόνο πράκτικες και όχι μαθήματα, ενώ με τον ερχομό της άνοιξης αφήνουμε την Δόμπολη και πάμε στις πλατείες.

----------------------> Λίγα λόγια και για εμάς...<------------------------
***Αργεντίνικο Τάνγκο ΠΟΦΠΠ***
Η ομάδα αργεντίνικου τάνγκο των ΠΟΦΠΠ δημιουργήθηκε προκειμένου να μοιραστούμε την αγάπη μας και τις γνώσεις μας για το τάνγκο μέσα στα πλαίσια του σεβασμού. Είμαστε ερασιτεχνική ομάδα με όρεξη για χορό και δημιουργία. Σε συνδιασμό με τις υπόλοιπες ομάδες των ΠΟΦΠΠ έχουμε στόχο να προάγουμε τον πολιτισμό και την τέχνη αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό της Πάτρας.

Η ομάδα μας μαθαίνει και εξελίσσεται με τα παλιότερα μέλη να μεταδίδουν στα καινούργια τις γνώσεις τους για τον χορό ( που και οι ίδιοι έχουν παρει από παλιά μέλη). Δεν υπάρχουν επαγγελματίες στον χώρο. Όπως και το στέκι των ΠΟΦΠΠ, έτσι κι η ομάδα προσπαθεί να αυτοοργανώνεται.

Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το τάνγκο με την κυριολεκτική σόσιαλ σημασία του, δηλαδή ως ένα μέσο να γνωρίσουμε ανθρώπους αυθεντικά και έτσι προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στις βάσεις του χορού ( περπάτημα, αγκαλιά ) για να πετύχουμε μία όμορφη σύνδεση.

Τέλος μέσω θεατρικού παιχνιδιού και θεατρικής εμψύχωσης προσπαθούμε να γίνουμε πιο δεκτικοί και ανοιχτοί συναισθηματικά ακόμα και όταν δεν χορεύουμε τάνγκο.