Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για τον σχεδιασμό του νέου Ολυμπιακού για την επόμενη χρονιά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανακοίνωση της πρόσληψης του στον Ολυμπιακό μίλησε για τα μεταγραφικά των Πειραιωτών και τους επόμενους στόχους της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για τον απολογισμό των πρώτων γενεθλίων του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό: «Ήταν ένας χρόνος με πολλή δουλειά και μεγάλα κίνητρα, με θετικά και λιγότερο θετικά πράγματα, αυτά συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ωρίμασα σαν προπονητής και έμαθα πολλά πράγματα, το Ρέντη έγινε το σπίτι μου, και είμαι ευχαριστημένος με όσα βλέπω σήμερα».
Για το αν πέρασαν τα δύσκολα απάντησε: «Το πρώτο δύσκολο διάστημα της προσαρμογής πέρασε, έπρεπε να γνωριστούμε, να μάθουμε την καθημερινή ρουτίνα, σε ένα είδος προπόνησης καινούριο για τους περισσότερους παίκτες. Περιμένω πολλή δουλειά στη συνέχεια, όποιος δουλεύει βελτιώνεται και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν μπροστά τους μεγάλη εξέλιξη».
Για το στοιχείο του φετινού Ολυμπιακού, που τον κάνει υπερήφανο: «Ένα από τα πολύ θετικά είναι η βελτίωση της αξίας των παικτών, με αποτέλεσμα πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι να ασχολούνται μαζί τους. Είμαστε πολύ περήφανοι για κάποια πολύ ωραία παιχνίδια που παίξαμε μπροστά στον κόσμο μας. Αύριο είναι το τελευταίο ματς στην έδρα μας και θέλουμε να παίξουμε πολύ καλά για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Το παιχνίδι που θυμόμαστε όλοι είναι με τη Μίλαν, έχουμε παίξει και άλλα ποιοτικά ματς, αλλά η σημασία του παιχνιδιού με τη Μίλαν, το κάνει να είναι αυτό που μένει περισσότερο στη μνήμη μας».
Για το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων για παίκτες του Ολυμπιακού: «Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να δω δικούς παίκτες να πρωταγωνιστούν σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Από την άλλα σε κανέναν προπονητή δεν αρέσει να χάνει παίκτες, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στην ομάδα».
Για τους μεταγραφικούς στόχους που θέτει η ομάδα του: «Έχουμε προετοιμάσει μια λίστα με πολλά ονόματα για τις μεταγραφές. Υπάρχουν και άλλα πολλά που γράφονται αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η λίστα είναι στα χέρια της διοίκησης που θα αποφασίσει. Δεν είναι αλήθεια τα όσα ακούγονται».
Για το πώς καταφέρνει να δίνει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του, ακόμη και τώρα: «Το κίνητρο δεν το δίνεις από τη μια μέρα στην άλλη, είναι κάτι που χτίζεται καθημερινά. Είναι κάτι που το δουλεύεις για μήνες, προκειμένου να περάσει στη νοοτροπία. Όταν κάποιος παίζει στον Ολυμπιακό, έχει την υποχρέωση να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να προσφέρει θέαμα. Όλοι μας οι παίκτες το νιώθουν αυτό, εκπροσωπούν ένα μεγάλο σύλλογο. Θέλουμε να κερδίσουμε τα τρία ματς που έχουν απομείνει, να πάρουμε τους βαθμούς και να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο».
Πώς απαντάει στους παίκτες που θέλουν να παίξουν στο τελευταίο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Δεν θα μπορέσω να βάλω όλους τους παίκτες να παίξουν! Θα είναι ένα πολύ ωραίο βράδυ, θα το απολαύσουμε αλλά θα πρέπει να είμαστε σοβαροί απέναντι στην Ξάνθη. Θέλουμε να είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα εντός έδρας γκολ, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο γιατί το Καραϊσκάκη είναι το γήπεδο που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα».
Για τους τραυματίας Κούτρη και Τοροσίδη δήλωσε: «Ο Κούτρης δεν θα είναι διαθέσιμος, ο Τοροσίδης προχωρά πολύ καλά και ελπίζουμε να είναι έτοιμος για το τελευταίο ματς".
Τέλος, για την αντίδραση του όταν ακούστηκε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για το όνομά του: «Από την πρώτη στιγμή που άκουσα πως με θέλει ελληνική ομάδα, είχα μεγάλο ενδιαφέρον. Από τη στιγμή που ο Κριστιάν με ενημέρωσε ήταν πολύ σημαντικό για μένα, έχω προσαρμοστεί, νιώθω Έλληνας, καταλαβαίνω πολλά πράγματα από τη γλώσσα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».