Ως αναμέτρηση ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, την πρόοδο και την καθήλωση, καθώς και τον εκσυχρονισμό με την καθυστέρηση, χαρακτήρισε τις επικείμενες εκλογές της 26ης Μαΐου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών με θέμα «Ελλάδα 2021-Ατζέντα για την ελευθερία και την ευημερία», επισήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο ξεκίνημα ώστε όλοι να ελευθερώσουν το μέλλον καθώς και ότι οι κάλπες που έρχονται θα είναι, επιπλέον, μια μεγάλη πρόκληση για την προοδευτική, φιλελεύθερη σκέψη.

Αναφερόμενος στα θέματα της ασφάλειας και συγκεκριμένα στην κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε:

«Είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογική ταυτότητα και προέλευση, να μπει τέλος στο καθεστώς της ανομίας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Φτάσαμε στο σημείο εγκληματικές ομάδες, όχι μόνον να οπλοφορούν, αλλά και να αφοπλίζουν άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας. Το άβατο των Εξαρχείων έχει κάνει τη ζωή αβίωτη στους πολίτες της περιοχής. Χθες, έφτασαν στο σημείο να διαλύσουν μια ειρηνική συγκέντρωση των κατοίκων και να ακουστούν και χυδαία συνθήματα που προσβάλουν τη μνήμη νεκρών. Έχει έρθει η ώρα να πούμε όλοι "ως εδώ"».

Μητσοτάκης: Τέλος σε άβατα, άσυλο, νόμο Παρασκευόπουλου -Επιστρέφει η ομάδα ΔΕΛΤΑ

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «με κυβέρνηση της ΝΔ τα άβατα τελειώνουν. Οπως τελειώνει και το άσυλο εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια. Το άσυλο δεν θα αλλάξει, θα καταργηθεί αμέσως μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση.».

Παράλληλα υποστήριξε ότι με την ίδια ακριβώς αμεσότητα «θα καταργηθεί και ο νόμος Παρασκευόπουλου, που απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες. Αμέσως θα γίνει διαχωρισμός ποινικών και τρομοκρατών και θα λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας. Και στις γειτονιές θα επιστρέψει η ασφάλεια. Με την επανίδρυση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και στοχευμένες δράσεις σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας».