Στο 14ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας και Έκφρασης, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της «Γιορτής της Σταφίδας» του Συλλόγου Φιλοπροόδων Κρεστένων στην Ηλεία, παρευρέθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και δήλωσε ενθουσιασμένος από τη δημιουργικότητα των παιδιών.


Περισσότεροι από 2.000 μαθητές συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις των συμμαθητών τους από 47 Γυμνάσια και Λύκεια, στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική συνάντηση πολιτισμού των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Όλοι μαζί έδωσαν το «παρών» συμμετέχοντας στον ξεχωριστό θεσμό, τον οποίο συνδιοργανώνουν Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

«Για μια ακόμη χρονιά είχα την χαρά να βρεθώ κοντά στη δημιουργικότητα, στην αστείρευτη ενέργεια και στον αυθορμητισμό των νέων μας. Ο δικός τους ενθουσιασμός, η χαρά και η αγάπη τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό είναι η δύναμη και η αξία της κοινωνίας μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει με κάθε τρόπο συλλογικές προσπάθειες που αποτελούν τον κρίκο εκείνο που μας δένει γερά με τις ρίζες και την παράδοση της πατρίδας μας» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και απένειμε τα εύσημα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν.