Συστατικά
  • 1 εσαλότ σε λεπτές ροδέλες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ. σούπας + ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 500 gr φιλέτο σολομού
  • αλάτι
  • ½ φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • ½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • χυμός από 1 λεμόνι
Τρόπος μαγειρέματος
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Σε ένα ταψάκι ανακάτεψε το εσαλότ με το μισό ξύσμα πορτοκαλιού, το μισό ξύσμα λεμονιού και μία κουταλία λάδι.
  • Αλάτισε καλά τον σολομό και άλειψέ τον με το μείγμα του ταψιού.
  • Τοποθέτησέ τον στο κέντρο του μικρού ταψιού και ψήσε για περίπου 30 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον κόλιανδρο με τον μαϊντανό, το σκόρδο, την πάπρικα, το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το μισό φλιτζάνι λάδι.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα και τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού μαζί με αλάτι και σέρβιρε τον σολομό περιχύνοντας με την σάλτσα.

Πηγή: tlife.gr