Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ άλλαξαν την υπερασπιστική γραμμή, σε ότι αφορά το σκάνδαλο Novartis, από τη «σκευωρία» στην «παραγραφή», κι αυτό δείχνει τον πανικό και την αγωνία τους, είπε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί ευθέως να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης, σχολίασε τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Ευάγγελου Βενιζέλου και καταλόγισε «υποκρισία» και «ιδιοκτησιακή αντίληψη» στη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής.

Για τη συνάντηση Κουρουμπλή - Αμβρόσιου

Σε ερώτηση για τη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, που ο ίδιος ο πρώην υπουργός είπε ότι ήταν «τυχαία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Νομίζω ότι ήταν ατυχές.
Ο κ. Αμβρόσιος είναι ένας ιεράρχης ο οποίος έχει προβεί σε απαράδεκτες δηλώσεις και κινήσεις κατά το παρελθόν. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει δώσει τις εξηγήσεις του.

Νομίζω, πάντως, δεν χαρακτηρίζει αν θέλετε ούτε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ούτε του κ. Κουρουμπλή η συγκεκριμένη κίνηση. Ο κ. Αμβρόσιος έχει απόψεις απαράδεκτες, έχει απόψεις καταδικασμένες από τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και νομίζω ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

«Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Αθανασίου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τις τελευταίες μέρες έχουν αλλάξει το πολιτικό τροπάρι.

Από εκεί που μιλούσαν για μία "σκευωρία", πράγμα που είναι βαθύτατα προσβλητικό όχι για την κυβέρνηση, αλλά για την ίδια τη λειτουργία της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, επειδή, ακριβώς, βλέπουν ότι η υπόθεση προχωράει και υπάρχουν στοιχεία τα οποία δημιουργούν αρκετά μεγάλα προβλήματα και εγείρουν τεράστια ερωτηματικά, έχει αλλάξει πολιτική η υπερασπιστική τους τακτική και πλέον μιλούν καθαρά για "παραγραφή"», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».

«Νομίζω ότι αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ενδεικτικό ενός πανικού, της τεράστιας αγωνίας τους μπροστά στις αποκαλύψεις και μπροστά σε όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis», είπε και συνέχισε:
«Είναι απολύτως εύγλωττο το γεγονός ότι πλέον μιλούν για "παραγραφή", μας λένε ότι η δωροδοκία είναι ένα έγκλημα το οποίο τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού, πράγμα το οποίο έχει επικριθεί και στη νομική θεωρία.

Με αυτού του είδους τις παρεμβάσεις που γίνονται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουμε ότι επιχειρείται ένας εκφοβισμός, ένα καναλιζάρισμα της δικαστικής έρευνας και νομίζω ότι αυτό αποτελεί τη μεγάλη στροφή. Δηλαδή, η προσπάθεια που γίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση να παρέμβει ευθέως στο έργο της Δικαιοσύνης, υβρίζοντας δικαστές, υβρίζοντας μάρτυρες, απειλώντας».