Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αδιαφορίας που, όπως είπε, ακολουθεί επί τέσσερα χρόνια στα Εξάρχεια, άσκησε ο βουλευτής, και πρώην υπουργός, της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Με αφορμή τα υβριστικά συνθήματα που εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι, χθες Πέμπτη, κατά των διαμαρτυρόμενων κατοίκων των Εξαρχείων και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο κ. Δένδιας αρχικά δήλωσε:

«Τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν χθες στα Εξάρχεια, από αντιεξουσιαστές κατά των πολιτών που διαμαρτύρονταν για το καθεστώς ανομίας στην περιοχή τους, αποτελούν προσβολή στο Κράτος Δικαίου».

Ο πρώην υπουργός, προσέθεσε, στην ανάρτησή του στο Twitter, ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είτε δεν μπόρεσε είτε δε θέλησε να περιφρουρήσει το δικαίωμα των κατοίκων στη διαμαρτυρία, είναι υπόλογη και για αυτό το ζήτημα, όπως και για την αδιαφορία της επί 4 χρόνια στην καταπάτηση του δικαιώματος των πολιτών στην ασφάλεια».


Προκλητικά συνθήματα για τον Παύλο Μπακογιάννη στα Εξάρχεια

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων των Εξαρχείων, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, διεκόπη πρόωρα, καθώς ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να πετά νεράντζια και να υβρίζει τους συγκεντρωμένους. 
Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο Κώστας Μπάκογιάννης ανέφερε σε ανάρτησή του «εκτόξευαν» συνθήματα κατά του νεκρού πατέρα του. Ο ίδιος απάντησε, οργισμένα, με τη φράση «σας έχω γραμμένους».