Ένα καίριο ερώτημα πλανιόταν όταν έγινε γνωστό ότι θα γυριστεί νέο θρίλερ βασισμένο στο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ «Pet Sematary», το οποίο αφορούσε τη γάτα που θα πρωταγωνιστούσε στην ταινία και θα υποδυόταν τον ρόλο του Church.

Ο όμορφος Tonic είναι μία από τις πέντε γάτες Μέιν Κουν που ενσαρκώνουν τον σημαντικότερο χαρακτήρα της νέας ταινίας «Pet Sematary».


Ο ρόλος του «Church» στην ταινία
Στη νέα ταινία «Pet Sematary», ο δρ Λούις Κριντ (Τζέισον Κλαρκ) μετακομίζει με την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της αγαπημένης γάτας τους, Winston «Church» Churchill από τη Βοστόνη στην εξοχή του Mέιν, για να ζήσουν μια πιο ήσυχη ζωή. Δεν γνωρίζουν, όμως ότι πίσω από την κατοικία τους βρίσκεται ένα νεκροταφείο κατοικίδιων ζώων, καθώς και ένα μυστηριώδες αρχαίο νεκροταφείο.

Τα φορτηγά που περνούν έξω από το σπίτι των Κριντ τρέχουν υπερβολικά και γενιές παιδιών έχουν θάψει τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

Τον Church πατάει φορτηγό και ο δρ. Λούις, υπό την καθοδήγηση του φιλικού ηλικιωμένου γείτονά του Τζαντ (Τζον Λίθγκοου) θάβει τη γάτα σε ένα μέρος από το οποίο οι νεκροί επιστρέφουν. Αλλά όταν ο Church επιστρέφει, δεν είναι πια o αγαπητός γάτος.


Pet Sematary (2019) - Final Trailer - Paramount Pictures

Εκπαιδεύοντας γάτες για τον κινηματογράφο

Στην πρώτη ταινία τον πρώτο ρόλο είχε μία βρετανική κοντότριχη γάτα, στο remake όμως οι σκηνοθέτες Κέβιν Κολς και Ντένις Βιντμάιερ επέλεξαν γάτα Μέιν Κουν, η οποία μοιάζει το μακρύτριχο κατοικίδιο που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Στίβεν Κινγκ.

Όπω αναφέρει το ΑΠΕ, σε συνέντευξη στη NY Post, η εκπαιδεύτρια της ταινίας Μελίσα Μίλετ εξήγησε ότι μαζί με τον υπεύθυνο των ζώων Κερκ Τζάρετ έψαξαν σε καταφύγια και οργανώσεις και βρήκαν αρκετές γάτες Μέιν Κουν «που θα μπορούσαν να εναλλάσσονται πειστικά με το ρόλο του Church».

Τελικά κατέληξαν σε πέντε, αλλά οι πραγματικοί αστέρες είναι δύο ο Tonic 1,5 έτους, το αγαπητό κατοικίδιο της οικογένειας και ο σταρ για τις εμφανίσεις και πρεμιέρες της ταινίας, ενώ Leo, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «μια πολύ χαλαρή γάτα» στην πραγματική ζωή, είναι ο «κακός γάτος» της αφίσας, ο εκδικητής που καταστρέφει την οικογένειά του.

Οι εκπαιδευτές συνεργάστηκαν με τις γάτες για δύο μήνες, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί εγκλιματίζοντας τα ζώα στη ζωή στο σκηνικό. O Leo, του οποίου το τρίχωμα έπρεπε να είναι γεμάτο αίματα ήταν αναγκασμένος να κάθεται επί ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ, κάτι που επιτεύχθηκε με λιχουδιές. Εκπρόσωπος της εταιρείας προστασίας ζώων, American Humane Society ήταν εκεί για να επιβλέπει και να φροντίζει την ασφάλεια όλων των ζώων.

Γιατί χρειάστηκαν πέντε γάτες για έναν ρόλο; Κατ’ αρχήν μία γάτα δεν μπορεί να «εργαστεί» πολλές ώρες, αλλά και επειδή κάθε γάτα εκπαιδεύτηκε για διαφορετικό ρόλο, υποκριτική, άλματα, νιαούρισμα, ουρλιαχτό κ.ά.