Κλειστά παραμένουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα Πειραματικά σχολεία (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο λόγος είναι ο βροχερός καιρός του Απριλίου! Τα νερά της βροχής πλημμύρισαν τις σχολικές αίθουσες και οι μαθητές παραμένουν στο σπίτι τους.

Βέβαια το πρόβλημα της στέγης του σχολείου δεν εμφανίστηκε τώρα, αλλά είναι γνωστό από παλαιότερα, σύμφωνα με έγγραφα του Διευθυντή του σχολείου. Μόνο που στο χρονικό αυτό διάστημα, που υπάρχει το πρόβλημα, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα επίλυσης του, το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Από πρόληψη, λοιπόν, στο απόλυτο μηδέν. Οι υπεύθυνοι προφανώς έκαναν άλλες εκτιμήσεις για τις καιρικές συνθήκες. Προφανώς πίστευαν πως ο χειμώνας πέρασε και τέλειωσαν οι βροχοπτώσεις! Συνεπώς, δικαιολογείται η ανησυχία και η αγανάκτηση γονέων και εκπαιδευτικών.

Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν σε πολιτισμένες χώρες. Εφόσον συνέβαινε κάτι τέτοιο σε κοινωνίες που σέβονται την παιδεία, κάποιος υπεύθυνος τουλάχιστον θα είχε υποβάλει την παραίτησή του.

Εδώ που βρίσκονται τα πράγματα αποτελεί άμεση αναγκαιότητα να γίνει σύσκεψη των αρμόδιων φορέων (έπρεπε ήδη να έχει γίνει), και να αποφασιστεί ο τρόπος της παραπέρα ασφαλούς και άμεσης λειτουργίας του σχολείου.