Την 10η Απριλίου 2019, μεσημβρινές ώρες αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από τον Προεδρό της Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γενικό Γραμματέα Μπαλάση Γεώργιο συναντήθηκε με την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, κατά την επίσκεψη της στην Πάτρα. Στην Ευρωβουλευτή τέθηκαν ζητήματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ειδικότερα τέθηκε το θέμα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών που διέρχονται από την περιοχή της Πάτρας και του νέου λιμανιού της, οι οποίες μένουν αμείωτες παρά την προσπάθεια που γίνεται από τις Αστυνομικές και Λιμενικές δυνάμεις της περιοχής για τον περιορισμό τους. Η πόλη της Πάτρας και η ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας τονίστηκε ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται ως συνοριακή περιοχή και πύλη εξόδου προς την δύση.

Γι αυτό τον λόγο ζήτησαν την παρέμβαση της Ευρωβουλευτού για την επάνδρωση με επιπλέον προσωπικό των Υπηρεσιών. Παράλληλα ζήτησαν την παρέμβαση της, ώστε ανάλογα Ευρωπαϊκά κονδύλια να αποδεσμευτούν προς τις τοπικές Υπηρεσίες της Αστυνομίας, για την στήριξη τους με μέσα και εξοπλισμό.

Εκ μέρους της η κ. Σπυράκη δεσμεύτηκε ότι μέσω του κοινοβουλευτικού της έργου στην Ευρωβουλή, θα αναζητήσει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή.