Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 και ώρα 7 μμ., ο Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» με την συμμετοχή-στήριξη 40 Φορέων-Συλλόγων της πόλης μας, τίμησαν τα 160 χρόνια από την γέννηση του στιχουργού του ολυμπιακού ύμνου και συμπολίτη μας, ποιητή «ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ».

Τίμησαν, επίσης, την ανιδιοτελή προσφορά και φροντίδα διαφόρων Συλλόγων προς τους ευπαθείς συμπολίτες μας, αφιερώνοντας το δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα του Συλλόγου για τον ολυμπιακό ύμνο και τον Κωστή Παλαμά. Εκ μέρους του ΣΔΕ, ο Διευθυντής κ. Ανδρέας Ζέρβας απηύθυνε συγχαρητήριο μήνυμα για τη διοργάνωση και βράβευσε τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Η φιλόλογος του σχολείου, κ. Αλεξάνδρα Θεοδώρου ανέλυσε το ποίημα «Μια πίκρα» του Κωστή Παλαμά, το οποίο απέδωσε μελοποιημένο η εκπαιδευόμενη κ. Βασιλική Νέγκα με συνοδεία στο πιάνο τον κ. Παναγιώτη Τσαλίδη.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.