Σε κακή κατάσταση είναι οι εσωτερικοί χώροι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, όχι μόνο από τις φθορές που έχει υποστεί το κτίριο, αλλά και από την βρώμα που σε ορισμένα σημεία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. 

Ειδικότερα στον χώρο της αναμονής για την έκδοση ταυτοτήτων οι εικόνες που βλέπει ένας επισκέπτης εκεί σίγουρα δεν κοσμούν την Ελληνική Αστυνομία.  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στους χώρους αυτούς δεν υπήρχε μέχρι πρότινος ούτε καν συνεργείο καθαριότητας, μέχρι που οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πληρώνουν από την τσέπη τους, βλέποντας ότι η κατάσταση αυτή δεν αλλάζει. 

Ο χώρος όταν υπάρχει αρκετός κόσμος από μετανάστες στα κρατητήρια γίνεται ακόμα χειρότερος. Οι αστυνομικοί είναι αναγκασμένοι να εργάζονται μέσα σε ένα βρώμικο περιβάλλον, τόσο βρώμικο που φτάνει στο σημείο να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

Όπως τονίζουν κύκλοι αστυνομικών που εργάζονται εκεί, επί μήνες οι κάδοι απορριμμάτων ήταν γεμάτοι από σκουπίδια, ενώ οι τουαλέτες ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορούσες ούτε από έξω να περάσεις.

Αναγκάστηκαν μάλιστα πέρα από το να πληρώνουν από την τσέπη τους για το συνεργείο καθαριότητας να χωριστούν σε βάρδιες ώστε να καθαρίζουν ακόμα και τα κρατητήρια που εκεί μέσα υπάρχει αρκετός κόσμος και η κατάσταση για τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί είναι τουλάχιστον κακή.

Οι πολίτες που πηγαίνουν για διάφορους λόγους στους χώρους του ισογείου, εκεί που εκδίδονται οι ταυτότητες, έρχονται αντιμέτωποι με όλη αυτή την βρώμα και είναι αναγκασμένοι να περιμένουν, κρατώντας την... μύτη τους.