Όπως εξελίσσεται η υπόθεση της Novartis και με βάση τις πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω το σκάνδαλο που σύμφωνα με τους κυβερνώντες θα δημιουργούσε εκρήξεις στο πολιτικό πεδίο, αποδεικνύεται ένα ζήτημα που έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό κομμάτι.

Δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα, αλλά έχει να κάνει με τις ζημιές που προκάλεσε η εταιρεία στο δημόσιο σύστημα υγείας μέσα από την υπερφορολόγηση των φαρμάκων. 

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης είναι ένα από τα πρόσωπα της Αχαΐας που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση αυτή, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε να απασχολεί τα ΜΜΕ, αλλά και την πολιτική σκηνή, με τις κατηγορίες που διέρρεε προς τα έξω η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις προηγούμενες από αυτήν κυβερνήσεις. 

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος μιλώντας για το ζήτημα αυτό στο patrasevents.gr τονίζει. "Πριν από 14 μήνες, αν θυμάστε καλά, οι εισαγγελείς που εξέταζαν την υπόθεση είχαν αναμείξει 10 συνολικά πολιτικά πρόσωπα προηγούμενων κυβερνήσεων.

Πλέον η υπόθεση, όπως όλα δείχνουν οδηγείται στο αρχείο, ακόμα και για τα πέντε αυτά πρόσωπα που είχαν απομείνει να φέρονται ως εμπλεκόμενοι, σε ένα υποτιθέμενο σκάνδαλο που αποδείχτηκε φιάσκο. 

Βλέπετε δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο εις βάρος των πολιτικών προσώπων αυτών, καθώς μέσα από την διερεύνηση της υπόθεσης οι δήθεν ενδείξεις που ενέπλεκαν τα ονόματα αυτά, ήταν αδύνατον να γίνουν αποδείξεις".

"Είχε κατασκευαστεί από την αρχή"

Για τον κ. Κουτρουμάνη το όλο θέμα είχε φανεί από την αρχή περί τίνος πρόκειται. Απλά τώρα με την κατάρριψη των ενδείξεων και την απόσυρση στο αρχείο της υπόθεσης, αποδείχτηκε τι είχε γίνει. 

"Ήταν ξεκάθαρα μία υπόθεση πολιτικής σκευωρίας που είχε κατασκευαστεί από την αρχή από την κυβέρνηση για προφανείς λόγους και που στηρίχτηκε σε δύο μάρτυρες κουκουλοφόρους, εκ των οποίων ο ένας ο κ. Μανιαδιάκης, είχε κατηγορηθεί για παθητική δωροδοκία. Ήταν με λίγα λόγια από την αρχή μία υπόθεση που φαινόταν τις σκοπούς είχε και τι ήθελε να πετύχει". 

Όσο για τον κ. Λοβέρδο, τον μόνο από τους 10 εμπλεκόμενους της όλης υπόθεσης που το όνομα του δεν έχει αποσυρθεί μέχρι ώρας στο αρχείο; Μια φούσκα για να μπορέσει να διατηρηθεί και να παίζει στην δημοσιότητα, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, θα πρέπει να έχει και μία αφορμή.

"Από τους 10 εμπλεκόμενους, κάποιος θα έπρεπε να κατηγορηθεί. Με την διαφορά βέβαια ότι ο κ. Λοβέρδος δεν κατηγορείται, ούτε υπάρχει κάποιο τέτοιο πόρισμα από την ελληνική δικαιοσύνη.

Το μόνο που έχει γίνει είναι να ζητηθεί από την Βουλή η άρση της ασυλίας του για να εγκριθεί η διαδικασία διερεύνησης. Δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον στοιχείο για τον κ. Λοβέρδο και ιδιαίτερα κάποιο στοιχείο που να τον εμφανίζει ως ένοχο. Κατά συνέπεια η υπόθεση της Novartis σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ένα πολιτικό σκάνδαλο". 

"Το δόγμα Πολάκη τα λέει όλα"

Είναι όμως ένα σκάνδαλο με οικονομικές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία της χώρας; "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Novartis με την επιρροή και την ισχύς που διαθέτει είχε στήσει ένα διεθνές οικονομικό κύκλωμα σε διάφορες χώρες μέσω του οποίου φέρεται να έδινε μίζες σε γιατρούς. Σε καμία όμως από όλες αυτές τις χώρες που η Novartis είχε εξαπλώσει την δράση της, δεν κατηγορήθηκε πολιτικός.

Μόνο στην Ελλάδα, προσπάθησε να το πετύχει αυτό η κυβέρνηση, προκειμένου να πλήξει την αντιπολίτευση και να κρατηθεί στην εξουσία. Το δόγμα Πολάκη, άλλωστε, τα λέει όλα. "Μόνο εάν ξεκινήσουμε να τους κλείνουμε στις φυλακές θα ξαναβγούμε κυβέρνηση είχε πει ο υπουργός Υγείας".