Αγωνία για τους χιλιάδες ανέργους της Πάτρας και της Αχαΐας που έχουν κάνει αίτηση για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά την τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την έκδοση των προσωρινών πινάκων για τις 8.933 θέσεις πλήρους απασχόλησης οκτάμηνης δράσης του προγράμματος με τίτλο: «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε πενήντα έξι (56) Δήμους και τριάντα επτά (37) Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσωρινοί πίνακες θα δημοσιευτούν από τον ΟΑΕΔ την επόμενη εβδομάδα και μέχρι την Παρασκευή 19 Απριλίου. Αυτή την στιγμή οι αιτήσεις των υποψηφίων εξετάζονται από την ΑΑΔΕ και τον ΗΔΙΚΑ προκειμένου να εξεταστούν τα στοιχεία και να επιβεβαιωθεί οι ενδιαφερόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις.

Μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και στη συνέχεια θα δημοσιοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ οι οριστικοί πίνακες προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις των ανέργων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στους 56 δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ βρίσκεται και ο δήμος της Πάτρας.