Το σκηνικό της φτώχειας, των επιδομάτων και των καταστάσεων που έχουν οδηγήσει οι πολιτικές λιτότητας χιλιάδες οικογένειες, συνεχίζεται.

Παραμονές Πάσχα και οι δικαιούχοι του προγράμματος του ΤΕΒΑ στήνονται στις "ουρές" για να πάρουν τα τρόφιμα που θα τους διανείμουν οι εταίροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι εταίροι αυτοί σε ότι αφορά την περιοχή μας είναι ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, μαζί φυσικά με τους περιφερειακούς δήμους του νομού. 

Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ, συμμετέχουν στην Αχαΐα, γύρω στους 18.000 δικαιούχους. Ο αριθμός αυτός επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τη φτώχεια, την ανεργία και τις συνθήκες διαβίωσης, κάτω από τις οποίες ζουν χιλιάδες οικογένειες στην Αχαΐα. 

Ο δήμος της Πάτρας μοιράζει από το πρωί της Πέμπτης τα τρόφιμα στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ και συγκεκριμένα στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα (Μιλήτου και Παπανδρέου).

Οι δικαιούχοι παίρνουν λάδι, φρούτα και ό,τι άλλο τους δίνεται από τους υπευθύνους του Κοινωνικού Τομέα του δήμου, ενώ χρειάζεται να επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα, το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ τους. Σε περίπτωση που δεν πάνε οι ίδιοι θα πρέπει να δώσουν εξουσιοδότηση σε δικούς τους ανθρώπους.