Αντιμέτωποι με σωρεία εξωδίκων βρίσκονται δεκάδες συνδρομητές της ΔΕΗ από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς τους στην επιχείρηση. 

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει πάρει το χαρακτήρα "ντόμινο" και που ανησυχεί δεκάδες ενοίκους σπιτιών και καταστημάτων, με δεδομένο ότι στην περιοχή η "τρύπα" των οφειλών προς την επιχείρηση είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν, σε πανελλήνια κλίμακα. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη σε περίπτωση που το σενάριο που θέλει την ΔΕΗ να παραχωρεί μέρος των οφειλών της σε ξένους οίκους, υλοποιηθεί. 

Τότε οι καταναλωτές θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους ξένους οίκους και το επόμενο βήμα που θα γίνει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η εμπλοκή εισπρακτικών εταιριών, κάτι που θα συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Στο μεταξύ οι διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές της ΔΕΗ από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει διακοπές ακόμα και σε καταναλωτές που είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο από τη στιγμή που έχει πάψει να είναι σε ισχύ η άτυπη απόφαση να μη γίνονται τέτοιες κινήσεις από τη ΔΕΗ σε αυτή την κατηγορία των συνδρομητών, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Η άτυπη απόφαση δεν ισχύει πλέον και οι οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο έχουν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς φως.