Νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα αρχικά στα δυτικά και βόρεια και από το μεσημέρι βροχές και λίγες καταιγίδες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες από απογευματινές ώρες θα ευνοήσουν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης κυρίως στη νότια χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 7 έως 19 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 7 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά και νότια από 9 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 20 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι σταδιακά νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.