Έχοντας γεννηθεί στην Αθήνα και γνωρίζοντας την Πάτρα μέσα από την Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ όπου και φοίτησε ο Αντώνης Κυριακάκης έχει ξεκινήσει την δική του καριέρα στον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής, σε ένα επάγγελμα που αγαπά και λατρεύει. 

Για τον 30χρονο Αντώνη Κυριακάκη το θέατρο όπως τονίζει στο patrasevents.gr "είναι μία πολυδιάστατη επικοινωνία που αφορά την ψυχαγωγία, τον προβληματισμό, την εξέλιξη, την έμπνευση ζωή". Όλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα μας λέει, δεν αφορούν μόνο τον ηθοποιό που βρίσκεται στο σανίδι. Έχουν να κάνουν με τη διαδικασία. 

"Αφορά επίσης και τους ίδιους τους θεατές που βλέπουν τους ηθοποιούς στη σκηνή" προσθέτει. "Εμένα αυτό που φέρνει στη σκηνή είναι η ανάγκη να πω κάτι σε κάποιον που θέλει να ακούσει. Κάτι για τον άνθρωπο, κάτι για μένα".


Στην Πάτρα έρχεται για την παράσταση του θεατρικού μονολόγου του έργου του μεγάλου πεζογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Έρως Ήφως". 

Είναι ένα έργο που ανεβαίνει στο θέατρο act την Τετάρτη και την Πέμπτη στις 10 και 11 Απριλίου σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μπαλαμώτη, ένα έργο που κατάφερε να πάρει το πρώτο βραβείο στο 1ο Φεστιβάλ Θεατρικών Μονολόγων το 2018, μέσα από την ερμηνεία του απόφοιτου ηθοποιού της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. 

"Πρόκειται για μία διασκευή πάνω στο διήγημα του Παπαδιαμάντη "Έρως Ηρώς", ένα έργο γραμμένο το 1897" τονίζει ο Αντώνης Κυριακάκης. "Αφορά έναν νεαρό βαρκάρη ο οποίος ανακαλύπτει ότι η κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος παντρεύεται με κάποιον άλλον. Εμείς λοιπόν δραματοποιούμε τη πορεία της σκέψης. Θα δράσει ή θα μείνει αδρανής". 

Τα σημεία που τον γοήτευσαν στο κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ήταν πολλά. "Ένα όμως ήταν αυτό που δεν με άφηνε να κοιμηθώ" τονίζει. "Λέει στο τέλος του διηγήματος ο Παπαδιαμάντης "ολίγον ήθελε ακόμα δια να το κάνει (να την κλέψει), αλλά το ολίγον αυτό έλειψε". Αυτός για μένα είναι ο προορισμός όταν ξεκινάω να παίξω τη παράσταση. Μια πολιτική φράση μέσα από ένα ερωτικό διήγημα". 


Ο ίδιος είναι αρκετά χαρούμενος που επιστρέφει στην Πάτρα θεατρικά μέσα από το έργο αυτό.

"Η Πάτρα είναι η πόλη που με σπούδασε και με ενέπνευσε. Αν μπορούσα να έρχομαι πιο συχνά για δουλειές σίγουρα θα το έκανα". Οι ευκαιρίες για έναν ηθοποιό που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο δεν είναι πολλές. 

Στην Αθήνα βέβαια τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, όμως και εκεί υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Ο ίδιος τονίζει πάνω σε αυτό: "Οι παραγωγές είναι φυσικά πολύ περισσότερες, αλλά ακόμα και εκεί το ποσοστό ανεργίας των ηθοποιών είναι τραγικά υψηλό.  Οι συνθήκες εργασίας στις περισσότερες παραγωγές είναι πολύ κακές με μισθούς που δημιουργούν την εντύπωση ότι το επάγγελμα του ηθοποιού είναι στην ουσία ένα χόμπι. Υπάρχουν σαφώς και εξαιρέσεις, αλλά αυτές είναι πολύ λίγες, δυστυχώς". 


Ο 30χρονος ηθοποιός έχει αποφασίσει, όμως, να περπατήσει στον δρόμο που έχει επιλέξει. Και το κάνει.

Φέτος παίζει στα "Κακορίζικα Βρώμικα Παραμύθια" της Θάλειας Γρίβα στο θέατρο 104, σε μία παράσταση που βασίζεται σε δύο ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια, ο Αστερνός και η Πούλια και ο Τρίματος, τα οποία είναι διασκευασμένα για ενήλικο κοινό. Ένα έργο που θα συνεχιστεί έως τις 21 Απριλίου. Και ετοιμάζεται για τις επόμενες δουλειές που έχει μπροστά του.