O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισκέφθηκε χθες Τρίτη 9 Απριλίου και μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων στα Βραχνεΐκων, στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Ο Δήμαρχος μιλώντας στους κατοίκους, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή επιλέξαμε να επικοινωνούμε ζωντανά μαζί σας, να σας ενημερώνουμε, να συζητάμε μαζί σας, τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις σας, γιατί έχουμε επιλέξει να υπηρετούμε εσάς, το λαό που μας τίμησε με την ψήφο του.

Τώρα προεκλογικά, συνεχίζουμε τη ζωντανή αυτή επικοινωνία μαζί σας, γιατί όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, θα πολλαπλασιάζονται τα ψέματα και οι ανέξοδες υποσχέσεις των διαφόρων υποψηφίων.

Τιμήσαμε την ψήφο του Πατραϊκού λαού και παραμένουμε όπως είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, κοντά στους πατρινούς που αγωνίζονται και χτίζουν την Πάτρα και όχι κοντά σ’ εκείνους που ζουν από τον ιδρώτα όσων χτίζουν την πόλη μας.

Είμαστε κοντά στους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, στους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες που καταστρέφονται, τους αγρότες που ξεκληρίζονται.

Είμαστε διαρκώς σε έναν αγώνα για να κρατήσουμε την πόλη όρθια. Είναι αγώνας άνισος κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, με μειωμένη την κρατική επιχορήγηση κατά 62% και απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Με τους εργαζόμενους του Δήμου μας, όσους απέμειναν, αλλά και με τη βοήθεια των οκταμηνιτών, κάναμε πολλά και  ικανοποιήσαμε αιτήματα που για πολλά χρόνια δεν είχαν ικανοποιηθεί.

Χρειαζόμαστε 1.000 εργαζόμενους, αλλά είναι έξοδο για την κυβέρνηση γι’ αυτό δεν μας επιτρέπει να κάνουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Παρά την υπερφορολόγηση όλων μας, δεκάρα δεν φτάνει στο λαό. Δεν δίνουν δεκάρα για τον Πολιτισμό, για τον Αθλητισμό, αλλά και την Παιδεία. Για τα 297 σχολεία του Δήμου μας, μας δίνουν 600.000 ευρώ, αλλά δεν μπορεί ένα σχολικό συγκρότημα να λειτουργήσει έστω και υποτυπωδώς, με 2.000 ευρώ το χρόνο.

Υποψήφιοι Δήμαρχοι που για δεκαετίες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, μας ειρωνεύονται ότι με τις ντουντούκες και τις πορείες δεν κερδίσαμε καμία πρόσληψη, αλλά κρύβουν συνειδητά ότι απαγορεύονται οι προσλήψεις από τα κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν και είναι εκπρόσωποί τους.

Κρύβουν επιμελώς, ότι η πολιτική και το σύστημα που υπηρετούν, έφεραν τη χώρα και την πόλη μας στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Προβάλουν σαν λύση για το λαό και τη νεολαία την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους, τις πολυεθνικές και τις αλυσίδες καταστημάτων που καταστρέφουν με τον αδυσώπητο ανταγωνισμό τους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους. Θέλουν τα παιδιά μας δούλους τον 21ο αιώνα, χωρίς σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους νέους μας που είναι στην ανεργία και την απογοήτευση.

Εμείς, σε αντίθεση με τους «σωτήρες», αγωνιζόμαστε με το λαό και τη νεολαία μας και μαζί διεκδικούμε την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους.

Τους καλούμε να σηκώσουν το ανάστημά τους και να αναμετρηθούν με αυτούς που κάνουν κουμάντο στη χώρα και στην πόλη μας για ένα καλύτερο αύριο.

Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή μας τη στάση και τον αγώνα μας. Και σ’ αυτό το δρόμο, θα συνεχίσουμε μαζί σας.

Από την πρώτη Κυριακή πρέπει να κόψουμε την όρεξη στους «σωτήρες» που θέλουν να φέρουν την πόλη μας στο γνωστό παρελθόν, όπου το χρήμα έρεε, αλλά ποτέ δεν έφτανε να καλύψει τις ανάγκες του λαού.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα συμφέροντα να κάνουν κουμάντο στο Δημαρχείο. Πρέπει να ψηφίσουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και να επανεκλέξουμε τη σημερινή Δημοτική Αρχή για να συνεχίσει το φιλολαϊκό της έργο. Να είναι ο Πατραϊκός λαός αφέντης στον τόπο του».