«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τη διαπόμπευση των πολιτικών του αντιπάλων», δηλώνει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης σε συνέντευξή του στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Πρόσθεσε πως ο χρόνος που επιλέχτηκε να βγει στην επιφάνεια η υπόθεση «NOVARTIS» εμπεριείχε εμφανή πολιτική σκοπιμότητα: «στην πρώτη φάση η υπόθεση προαναγγέλθηκε ως το σκάνδαλο του αιώνα μια μέρα μετά τα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό».

Στη δεύτερη φάση η «NOVARTIS ξανάρχεται μετά την κατάρρευση των «γεφυρών» και των προοδευτικών μετώπων και του απολύτως επιτυχημένου Συνεδρίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η πολιτική στόχευση είναι η επίθεση στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», υποστήριξε ο κ. Χριστοδουλάκης και συμπλήρωσε ότι «μόνος στόχος να μείνει μία αιωρούμενη λάσπη λίγο πριν τις εκλογές».

Εκδήλωσε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ στον Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας ότι «θα είναι ο πρώτος που θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του, όπως και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας, ώστε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να μη μείνουν σκιές. Στοχοποιείται ο υπουργός Υγείας, που επί θητείας του η φαρμακευτική δαπάνη από 5,1 δισ. το 2009 πήγε στα 2,8 δισ. το 2012 και αφήνουν απ΄ έξω την περίοδο Καραμανλή του 2004-09, κατά την οποία η δαπάνη εκτοξεύθηκε από τα 2,4 δις στα 5,1, καθώς επίσης και την περίοδο Κουρουμπλή – Ξανθού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι… «ξέχασαν» να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και η σκευωρία θα καταπέσει!».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σχολίασε και τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία τονίζοντας ότι οι μετακινήσεις στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προϊόν πολιτικής συναλλαγής. «Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Ο κ. Τσίπρας, μέσα από το προοδευτικό μέτωπο που προσπαθεί να εμφανίσει, το μόνο που καταφέρνει είναι να παρουσιάζει μια άμορφη μάζα, χωρίς καμία κοινή ιδεολογική αναφορά, ενσωματώνοντας μάλιστα και δεξιά και ακροδεξιά στοιχεία. Η κοινωνία πια δεν συγκινείται. Θα πάρει απάντηση στις εκλογές», υπογράμισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ