Στην Πάτρα βρέθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη και στο πλαίσιο των επισκέψεων που είναι να κάνει στην αχαϊκή πρωτεύουσα και στο Αίγιο, έδωσε το παρών στην πανελλήνια σύσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΚΕΑΝΑ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας. 

Η Μαρία Σπυράκη συνοδευόμενη από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονα Φωτήλα, απηύθυνε χαιρετισμό, στα μέλη των 25 συλλόγων εστίασης που ήταν στην αίθουσα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ομιλία της, στο θέμα κυρίως του ΦΠΑ και στη μείωση που ζητούν οι επαγγελματίες από την κυβέρνηση. 

"Εμείς θα επαναφέρουμε το ΦΠΑ στην εστίαση και στα νησιά στο 13% και δεν θα το κάνουμε για ένα εξάμηνο, αλλά για μόνιμα" τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μέσα από τις συζητήσεις που θα έχει η Νέα Δημοκρατία έως κυβέρνηση να φτάσει το ΦΠΑ στο 11%.

Τόνισε ωστόσο ότι το ΦΠΑ της εστίασης και των τουριστικών υπηρεσιών είναι ένα ζήτημα που περνά μέσα από το κεντρικό συμβούλιο της Ευρώπης, αφού συμπεριλαμβάνεται στα κοινοτικό κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ταμείου της. 

Αναφέρθηκε μάλιστα στο παράδειγμα του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί που κατάφερε με την εισήγηση που είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια να μειώσει το αντίστοιχο ποσοστό για την εστίαση της χώρας του στο 6% (και η εστίαση της Ελλάδας ζητάει μονοψήφιο νούμερο στο ΦΠΑ), παρά τις αντιδράσεις που συνάντησε από τους εταίρους. "Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για να γίνουν όλα αυτά που ζητάτε, χρειάζεται πρώτα να γυρίσουμε σελίδα και για να γυρίσουμε σελίδα χρειάζεται μία κυβέρνηση που να μπορεί να διεκδικεί. 

Μια κυβέρνηση που να αγαπά την επιχειρηματικότητα και την εστίαση. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αγαπά τους φόρους αυτό μας έχει δείξει. Ακόμα όμως και οι πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζουν ότι οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους, αφού δημιουργούν επαγγελματίες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους". 


Η κ. Σπυράκη που ως γνωστόν θα είναι εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής, φεύγοντας από τη σύσκεψη που είχε στο πρόγραμμά της και άλλες επισκέψεις, μίλησε στους δημοσιογράφους και όταν ρωτήθηκε για το θέμα των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών, ήταν ξεκάθαρη."Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις υποψηφιότητες του Νίκου Παπαδημάτου στον δήμο και του Νεκτάριου Φαρμάκη στην περιφέρεια. Σε αυτούς έχουμε επενδύσει και σε αυτούς πιστεύουμε". 

Τόνισε επίσης ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να γίνει γαλάζιος ο νομός, ενώ για το τέλος είπε ότι πρόκειται μέσα στο επόμενο διάστημα να συγγράψει ένα βιβλίο που να αφορά τις εμπειρίες της μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και τα όσα έχει ζήσει εκεί.