Την ανησυχία του για την πορεία της προετοιμασίας των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Νίκος Νικολόπουλος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Δεν συμμερίζομαι την άκρατη αισιοδοξία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, αλλά και δεν μπορώ να του απαγορεύσω να… ονειρεύεται!

Προσωπικά, θεωρώ αβάσιμη την αισιοδοξία του Υφυπουργού και ταυτόχρονα αμφιβάλλω για τις καθησυχαστικές διαπιστώσεις της Ε.Ε. της ΔΕΜΑ και της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων. Και θα είμαι δύσπιστος, όσο δεν θα υπάρχει λεπτομερής ενημέρωση για την πορεία της προετοιμασίας.

Ναι μεν, ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ κ. Αμάρ Αντάντι κινήθηκε στο ίδιο αισιόδοξο πνεύμα με τον κ. Βασιλειάδη, εύκολα όμως ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί τη σκοπιμότητα των διαβεβαιώσεων για ένα εγχείρημα που είναι σε εξέλιξη κι ενώ υπάρχει η τραυματική εμπειρία της ματαίωσης των αγώνων που επρόκειτο να γίνουν το 2017 στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Απομένουν τέσσερις μήνες μέχρι την διεξαγωγή των αγώνων και ακόμα δεν γνωρίζουμε τους χρόνους των διαγωνισμών για την δημιουργία των ήπιων αγωνιστικών εγκαταστάσεων, αλλά και πολλές ακόμα κρίσιμες οργανωτικές λεπτομέρειες. Όσο και αν υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι όλα θα γίνουν έγκαιρα, αντικειμενικά είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και να επικρατήσει η «λογική» των αναθέσεων της τελευταίας στιγμής!

Έχω κάθε λόγο να υποψιάζομαι κάτι τέτοιο αν αναλογισθούμε την αναθεώρηση του αρχικού προϋπολογισμού της διοργάνωσης, που από τρία εκατομμύρια ευρώ έχει σχεδόν διπλασιασθεί!

Τέλος, θέλω να εκφράσω την περιέργεια μου για την απάθεια που δείχνει η νυν Δημοτική Αρχή στις συνέργειες που απαιτούνται, προκειμένου, έστω και σε ανεκτό βαθμό, να προχωρήσει η διοργάνωση των αγώνων. Αν και από την φύση μου δεν είμαι απαισιόδοξος, θέλω να ξορκίσω το ενδεχόμενο των δυσμενών κριτικών για το οργανωτικό επίπεδο τους, που θα μας εκθέσει στα μάτια του διεθνούς αθλητικού κινήματος».