To Σωματείο Ιπποκράτης του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, σε ανακοίνωση σχετικά με τα μη αντιμετωπίσιμα προβλήματα του χώρου, αναφέρει τα εξής:

"Παρά τις προσπάθειές μας για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα, σωστά και αποτελεσματικά, η υπηρεσία μας δυστυχώς μέρα με την ημέρα βλέπουμε η κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Η μη σωστή οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και των ΘΥΡΩΡΩΝ και όχι μόνον, που έχουν αφεθεί στην τύχη τους, παρά τις προτάσεις μας και τις παρεμβάσεις μας, σε συνάρτηση με την κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο, όπου οι παρεμβάσεις που έγιναν, είναι ανούσιες, αναποτελεσματικές και καθημερινά εγκυμονούν κινδύνους, απέχουν πολύ από τις προτάσεις μας, που ήταν απόρροια των πραγματικών λειτουργικών μας Αναγκών,  συνθέτουν ένα χαώδες τοπίο, όπου:

  • Οι κλοπές συνεχίζονται και είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο, παρά την ύπαρξη της ασφάλειας, η οποία ομολογουμένως δεν αξιοποιείται σωστά και όπως πρέπει, με αποκλειστική ευθύνη του Διοικητή.
  • Οι μπάρες εισόδου, όπου από τις πρώτες βροχές φάνηκε η προχειρότητα της κατασκευής τους, δεν λειτουργούν σωστά και  ο χειρισμός τους εγκυμονεί κινδύνους.
  • Οι ναρκομανείς και όχι μόνον  μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι και όταν οι μόνιμοι εργαζόμενοι απευθύνονται σε ¨κάποιους της Ασφάλειας¨, αυτοί συμπεριφέρονται χυδαία και παρά τις καταγγελίες ο Διοικητής παραμένει θεατής απέναντί τους, διακοσμητικό στοιχείο.

Η ανυπαρξία Διοίκησης εμφανής. Η αναποτελεσματικότητα του ΔΙΟΙΚΗΤΗ, του οποίου το Δ.Σ του Σωματείου μας ζητά την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΕΝΤΟΝΗ και σε όλο της το μεγαλείο".