Ένα πρωτοφανές φαινόμενο σημειώθηκε στο Καϊμακτσαλάν την Τρίτη, καθώς σύμφωνα με τους υπευθύνους του χιονοδρομικού κέντρου έπεσε χιόνι για πρώτη φορά τον μήνα Απρίλιο!

Λόγω των δυνατών ανέμων το φαινόμενο εξελίχθηκε σε χιονοθύελλα, με συνέπεια η διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου να αποφασίσει να σταματήσει τη λειτουργία του, προληπτικά.

«Είχαμε χθες (σ.σ. Τρίτη) ένα φαινόμενο χιονόπτωσης στα 2.050 μέτρα και πάνω συνοδευόμενη, βέβαια, από δυνατούς ανέμους. Θεωρήσαμε κρίσιμο να κρατήσουμε το κέντρο κλειστό, για προληπτικούς λόγους αλλά και για πρακτικούς, καθώς και εμείς φύγαμε από το χιονοδρομικό συνοδεία εκχιονιστικού» ανέφερε μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας – Καϊμακτσαλάν Θάνος Παναγιωτόπουλος.


Πρώτη φορά χιόνι τον Απρίλιο

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος «στα έξι χρόνια που, τουλάχιστον, είμαι εδώ, χιονόπτωση τον μήνα Απρίλιο δεν είχαμε δει. Διατήρηση χιονιού ναι, χιονόπτωση όχι».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του χιονοδρομικού, το κέντρο κάθε χρόνο παραμένει ανοικτό, συνήθως, μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Μετά τη σφοδρή χιονόπτωση, ωστόσο, οι ημερομηνίες πιθανώς να τροποποιηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το ασυνήθιστο φαινόμενο στο Καϊμακτσαλάν θα συνεχιστεί καθώς θα ρίξει χιόνια και τις προσεχείς ημέρες.