"Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Ιβίσκος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Κατσούγκρη με τίτλο: «Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον χρόνο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 11:30, στο χώρο του βιβλιοπωλείου (πεζόδρομος Βούρβαχη 3).

Συμμετέχει η Στ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας με την εκπαιδευτικό Δέσποινα Ταμάμη με δράση της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου (υπεύθυνη: Βασιλική Ρεσβάνη)

Απόσπασμα σε μορφή Μπράιγ θα διαβάσει η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το ταξίδι ξεκινάει..... Ένα αλλιώτικο ταξίδι με καπετάνιους δύο παιδιά, τον Οδυσσέα και την Καλυψώ. Οι ήρωες θα μας πιάσουν από το χέρι και θα μας ταξιδέψουν στην Θήρα την εποχή του Χαλκού. Η μαγική μηλιά, η σοφή μηλιά, θα βοηθήσει σε αυτό. Μέσα από τα μάτια των παιδιών και από διαλόγους απλούς, καθημερινούς και συνάμα ολοζώντανους, θα δούμε να ξεδιπλώνεται όλος ο Κυκλαδικός πολιτισμός, η καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού, το λιμάνι, τα εργαστήρια. Όλα φαντάζουν οικεία και οι εικόνες είναι γρήγορες, καθαρές, παραστατικές, με ζωντάνια, όπως θέλουν και αγαπούν τα παιδιά. Νομίζει κανείς πως θα ακούσει την μπουρού να ανακοινώνει την είσοδο του καραβιού στο λιμάνι... Ένας μακρινός πολιτισμός, που ο Οδυσσέας και η Καλυψώ θα μας τον ζωντανέψουν, θα μας μάθουν ιστορικές αλήθειες και στο τέλος θα μας κάνουν να τον αγαπήσουμε. Η εικονογράφηση είναι εμπνευσμένη από το κείμενο, με σεβασμό στο παιδί, με μία παιδικότητα που βγαίνει από τους διαλόγους των ηρώων. Ο Οδυσσέας με το αθώο μα διαπεραστικό βλέμμα και η Καλυψώ με τη γλυκύτητά της γίνονται αγαπημένοι ήρωες των παιδιών.

Λίγα λόγια για την Αναστασία Κατσούγκρη

Η Αναστασία Κατσούγκρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη του Π.Τ.Δ.Ε. Αθήνας και Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών. Πτυχιούχος Ειδικής Αγωγής-ΕΚΠΑ, με εξειδίκευση στα άτομα με κινητική αναπηρία. Έχει Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στις Μαθησιακές Δυσκολίες – Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση» ΤΕΑΠΗ Αθήνας. Είναι μέλος της επιστημονικής και ερευνητικής ομάδας στάθμισης εργαλείων ανίχνευσης Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Πατρών. Διετέλεσε Υπεύθυνη Ειδικής Αγωγής στην Περιφερειακή Δ/νση Αθήνας από τον Ιούνιο 2010 έως τον Σεπτέμβριο 2011. Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας και της Ομάδας Έργου του ΙΕΠ με τίτλο «Ανάπτυξη Υποστηρικτικών Δομών για την Ένταξη και Συμπερίληψη στην Εκπαίδευση των Μαθητών με Αναπηρία ή και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες – Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης». Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου ΕΠΕΑΕΚ συνέγραψε για λογαριασμό του ΙΕΠ «Οδηγό Εξατομικευμένου Προγράμματος για μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες» & «Οδηγό Εξατομικευμένου Προγράμματος για παιδιά με Αυτισμό». Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις της σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια. Είναι επιμορφώτρια στα Πεκ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Διηνεκές» το βιβλίο της με τίτλο «ΜΜΕ και Αναπηρία, Κοινωνικές Προκαταλήψεις και Στερεότυπα» και το παραμύθι με τίτλο «Ο Οδυσσέας και η Καλυψώ ταξιδεύουν στον Χρόνο». Τυπωμένο σε Braille από το ΚΕΑΤ για τυφλά παιδιά. Από το 2011 έως σήμερα είναι Διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο Συκαμίνου