Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου στην Αχαΐα Κλάους όπου μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην γιορτή του βιβλίου. Ήρωες παραμυθιών υποδέχονταν παίζοντας δημιουργικά με τα παιδιά καθοδηγώντας τα στις διάφορες δράσεις με την ομάδα Juniors event της Ελένης Βασιλοπούλου.

Με τη Ζαχαρούλα, τη Νικολίτσα Ξυπολιά από την «γαρδένιά» και την εκπαιδευτικό Γιώτα Λαμπρακάκη, με πολύ κέφι και όρεξη, τα παιδιά μαγείρεψαν και έφαγαν ένα γευστικό υγιεινό πρωινό, αφού προηγουμένως έφτιαξαν και φόρεσαν από ένα καπέλο του σεφ. Με την παιδαγωγό Κατερίνα Μυλωνά άκουσαν και έπαιξαν με ήχους της φύσης.


Η συγγραφέας Μαρία Κούλη μίλησε με τα μεγαλύτερα παιδιά για τον Πλάτωνα και τους αφηγήθηκε ένα μύθο από τους διαλόγους του και το βιβλίο της «ο παππούς Πλάτων», από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Με πολύ ενδιαφέρον την παρακολουθούσαν μικροί και μεγάλοι.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη εικαστική εκπαιδευτική δράση με την εικαστικό Δήμητρα Παπαθεοδώρου, που δούλεψε με τα παιδιά δημιουργώντας έργα mail art.


Στο χώρο της επιστήμης βρέθηκαν τα παιδιά με διάφορα απλά πειράματα, που έκαναν μαζί με τη Ρόη Θωμά και τον Αλέξανδρο Βαρδή. Αφορμή το βιβλίο της Ρόη Θωμά, «Τα μαγικά ταξίδια του Λευτέρη και τις παρέας του», από τις Αχαϊκές Εκδόσεις.

Δημιουργικές κατασκευές έκαναν τα παιδιά και με την Λητώ-Ηλιάννα Καπέλλα, πάντα μέσα από τα βιβλία.

Εξαιρετική η παρουσία της Φιλαρμονικής του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας με μαέστρο τον αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Κοτσορώνη.


Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και όλη την εβδομάδα πραγματοποιούνταν καθημερινά στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ εκδηλώσεις και δράσεις για τα παιδιά με θέματα από τα βιβλία αλλά και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Χορηγοί ήταν η Αχαΐα Κλάους και οι εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ.

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Επιτυχημένη ήταν η επίσκεψη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 4 Απριλίου όπου τα παιδιά συνάντησαν τον Δήμαρχο της πόλης μας, Κώστα Πελετίδη και συζήτησαν μαζί του για το, τι είναι βιβλίο και το ρόλο της βιβλιοθήκης αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουμε βιβλία.
Στην διαδρομή οι μαθητές μοίρασαν μηνύματα που είχαν γράψει για το βιβλίο στους περαστικούς με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου περνώντας το δικό τους μήνυμα.


Επίσκεψη στο Πολύεδρο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσκεψη του 10ου Δημοτικού σχολείου στο Πολύεδρο, όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Εικονοποίηση» και ζωγράφισαν με τη φαντασία τους τα δικά τους έργα τέχνης. Άκουσαν ποιήματα σπουδαίων ποιητών και μίλησαν για τα βιβλία, τη λογοτεχνία και έφτιαξαν το δικό τους βιβλίο.