«Εμείς, οι της νεότερης γενιάς επαγγελματίες αυτής της πόλης έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ευελπιστώντας σε μια νέα δημοτική αρχή ικανών ανθρώπων που δεν θα κλείσουν στα… συρτάρια τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά με ζήλο θα σχεδιάσουν την Πάτρα που θα μπορείς να ζεις και να ονειρεύεσαι! Την Πάτρα που δίνει προοπτικές και θα κρατά τα παιδιά της!

Η οικονομική κρίση σαφώς είναι πρόβλημα, αλλά δεν αποτελεί άλλοθι στασιμότητας. Καμιά κρίση δεν μπορεί να σταματήσει μια τοπική κοινωνία ενωμένη και ικανή, που αναζητά την πρόοδο, το καινοτόμο και το σύγχρονο. Άλλωστε τέτοια παραδείγματα γνωρίζουμε όλοι μας. Άλλες Ελληνικές πόλεις βρήκαν τη διέξοδό τους, και μάλιστα από τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

... Δεν είναι μόνο να έχεις μια πόλη καθαρή.
... Δεν είναι μόνο να έχεις μια πόλη που να αξιοποιεί κάθε γωνιά της κάνοντάς την … χώρο ζωής.
... Δεν είναι μόνο να έχεις μόνο ωραίους πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους.

  • Είναι να σχεδιάζεις έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο αύριο…
  • Είναι να διαμορφώνεις μια πόλη που να είναι έτοιμη να προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με ρυθμούς υψηλής ταχύτητας.
  • Είναι να φτιάξεις μια πόλη που θα σου παρέχει δυνατότητες, να εργαστείς, να εξελιχθείς, αλλά και να εκφραστείς…!

Όμως αυτό προϋποθέτει γνώση και έμπνευση!

Προσωπικά, με αυτές τις Αρχές και τις σκέψεις μπήκα στην προεκλογική μου διαδρομή, πιστεύοντας και επενδύοντας σε δύο πράγματα:

  • Ότι Ξέρουμε να κάνουμε την Πάτρα όπως την θέλουμε!
  • Ότι Μπορούμε να πετύχουμε όσα αφέθηκαν στην … τύχη τους τα προηγούμενα χρόνια!

Δεν έχουμε, ωστόσο, την πολυτέλεια των δοκιμών και των πειραματισμών. Εγώ έκανα την επιλογή μου στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Τζανάκου επειδή είναι:

  • καθαρά Αυτοδιοικητικός,
  • έχει την εμπειρία που χρειάζεται,
  • ξέρει καλά τα θέματα της πόλης και τις λύσεις τους και εκτός όλων αυτών
  • είναι αδέσμευτος από οποιαδήποτε εξάρτηση συμφερόντων (κομματικών ή άλλων) που, δυστυχώς, και αυτά … πλήρωσε η πόλη πολλές φορές στο παρελθόν.

Παραθέτω τις σκέψεις μου στην κρίση των συμπολιτών μου. Επιδίωξή μου είναι η συμμετοχή μου σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο της σύνθεσης και της συνεργασίας, που θα θελήσει να γυρίσει σελίδα στην πόλη!.

Απόστολος Μάρκος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με το συνδυασμό “Πάτρα: η δική μας πόλη” & το Νίκο Τζανάκο