Δεν αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα ο πλειστηριασμός της ταινιοθήκης του MEGA.

Παρότι οι αρχικοί υπολογισμοί ήθελαν την πώληση της ταινιοθήκης του μεγάλου καναλιού να βγαίνει σε πλειστηριασμό τέλη Μαρτίου, φαίνεται πως οι επίδοξοι μνηστήρες του MEGA θα πρέπει να περιμένουν. Μπορεί το σήμα του μεγάλου καναλιού να έπεσε τον περασμένο Οκτώβρη, όμως η διαδικασία αναμένεται τελικά να καθυστερήσει.

Η καταγραφή βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό, προκειμένου να πιστοποιηθεί πως το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ανήκει πράγματι στην «Τηλέτυπος ΑΕ», στην οποία άνηκε το MEGA. Υπάρχουν προγράμματα τα οποία ανήκουν στους δημιουργούς, αλλά και περιπτώσεις όπου οι συντελεστές ορισμένων τηλεοπτικών σειρών διατηρούν αυξημένα ποσοστά από τις επαναλήψεις.

Με αυτά τα δεδομένα, θα υπάρξει σίγουρα καθυστέρηση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής της ταινιοθήκης του MEGA και την εκκίνηση του πλειστηριασμού. Είναι επίσης πιθανό να αλλάξει και ο αριθμός των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να αποκτήσουν την ταινιοθήκη.

Ερίζουν για το πολύτιμο υλικό του MEGA

Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και το αρχειακό υλικό του MEGA είναι πάρα πολύ μεγάλο, από παλαιότερους τηλεοπτικούς σταθμούς και ιδιαίτερα από τα νέα τηλεοπτικά κανάλια, και αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα το τίμημα από την πώληση του προγράμματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επιχειρηματίες Ευάγγελος Μαρινάκης και Ιβαν Σαββίδης (Open) παρακολουθούν πολύ στενά την διαδικασία.

Οι τράπεζες περιμένουν ότι τα έσοδα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του MEGA μπορεί να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το υπόλοιπο οφειλής της Τηλέτυπος στις τράπεζες, που είναι της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ.

Τα προηγούμενα χρόνια και πριν διακοπεί η μετάδοση του σήματός του, το MEGA αποπλήρωσε μεγάλα ποσά δανείων στις τράπεζες, χάρη στα έσοδα που άντλησε από τη μετάδοση προγράμματος αρχείου.