Έδιναν άδεια παραμονής σε Τούρκο κακοποιό, γιατί ήταν μέλος «διάσημης» συμμορίας στο Λονδίνο.

Μια περίεργη υπόθεση και μια ακόμη πιο αλλόκοτη απόφαση των δικαστικών αρχών στη Βρετανία φέρνει στο φως η εφημερίδα «The Sun». Φαίνεται πως Τούρκος υπήκοος, που είχε εμπλακεί σε σωρεία εγκληματικών ενεργειών στη χώρα, απέφευγε την απέλαση με την αιτιολογία πως συμμετείχε σε ιδιαίτερα γνωστή και δραστήρια συμμορία.

Για την ακρίβεια, ο δικαστής είχε κρίνει πως το γεγονός πως ο Τούρκος ανήκει στην Get Money Gang, μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες στο Λονδίνο, έδειχνε πως είχε ενσωματωθεί «κοινωνικά και πολιτισμικά».

Ο 29χρονος Τούρκος Τόλγκα Μπινμπούγκα βρέθηκε στη Μεγάλη Βρετανία από την περίοδο που ήταν μόλις 9 ετών. Ωστόσο, για αδιευκρίνιστους λόγους δεν υπέβαλλε ποτέ αίτημα υπηκοότητας και παρέμενε με το στάτους του αλλοδαπού στη χώρα. Στο μεταξύ η δράση του περιελάμβανε κλοπές, ληστείες, κατοχή ναρκωτικών και επιθέσεις.

Η συμμορία ως μέσο «κοινωνικής ενσωμάτωσης»

Όταν η αρμόδια υπηρεσία ξεκίνησε διαδικασίες απέλασής του, οι δικηγόροι του Τούρκου 29χρονου άσκησαν έφεση, υποστηρίζοντας πως ο πελάτης ήταν «ντόπιος κακοποιός». Ο δικαστής που ανέλαβε να εξετάσει την υπόθεση το 2016, συμφώνησε με τους εκπροσώπους του Τούρκου ληστή.


«Είναι λυπηρό πως σε περιοχές του Λονδίνου, η κουλτούρα των συμμοριών είναι αποδεκτή και ευρέως διαδεδομένη σε πολλούς νέους» σημείωνε τότε και πρόσθετε: «Κατά την άποψή μου, καταλήγω στο θλιβερό συμπέρασμα πως η σχέση του Μπινμπούγκα με τη συμμορία αυτή είναι ένα καλό παράδειγμα της ενσωμάτωσής του σε μια δυσάρεστη πτυχή της ζωής στη Μεγάλη Βρετανία».

Ο Τούρκος άλλωστε είχε υποστηρίξει πως δεν έχει κανέναν πλέον στην Τουρκία και ο μόνος συγγενής του είναι η 73χρονη γιαγιά του. Εδώ και τρία χρόνια, η απόφαση αυτή δεν καταγγέλθηκε ποτέ. Το 2017, έγινε και πάλι προσπάθεια απέλασης, ωστόσο οι δικηγόροι του Μπινμπούγκα επιχείρησαν να ανατρέψουν τα σχέδια των αρχών.

Σε διαδικασία απέλασης ο Τούρκος

Η υπόθεση σερνόταν μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν και τελικά απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις της υπεράσπισης του Τούρκου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της The Sun, είναι πολύ πιθανό η απέλασή του να πραγματοποιήθηκε ήδη τη Δευτέρα.