Την πολυπολιτισμική Πάτρα με το βλέμμα προς την Ευρώπη και την  ακραία φτώχεια,  τις παραστάσεις όπερας, τις καλλιτεχνικές βραδιές στα μεγαλοαστικά σαλόνια και τα “νοικιασμένα” παιδιά, τους αγρότες-εργάτες της σταφίδας και τη σκληρή δουλειά στην κατάφυτη από αμπέλια Δυτική Ελλάδα, αλλά και τους πολυτελείς χορούς, παρακολούθησαν οι θεατές στην πρεμιέρα του έργου Πριμαρόλια στο Δημοτικό  Θέατρο Απόλλων το προηγούμενο Σάββατο.

Μεταξύ των θεατών που χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της παράστασης ήταν η συγγραφέας Αθηνά Κακούρη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη , ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Τερζής  και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Σταύρος Τσακίρης , μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , μέλη του Δ. Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας,  δημοσιογράφοι, κριτικοί και φίλοι του θεάτρου, που απόλαυσαν την ερμηνεία των ηθοποιών στην πλατεία του θεάτρου, που είχε μετατραπεί σε σαλόνι της αστικής τάξης του 19ου αιώνα.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Φάνης Δίπλας, την δραματουργική επεξεργασία έκανε η Έλενα Αλεξανδράκη, το εικαστικό Περιβάλλον ο Θοδωρής Λιβαθινός τους φωτισμούς η Ευσταθία Δρακονταειδή και βοηθός σκηνοθεσίας ήταν η Γεωργία Καλογεράτου. Έπαιξαν οι ηθοποιοί  Γιώργος Μάρκου, Λίνα Ζαχαροπούλου, Νικόλας Τσίχλας, Έλενα Αλεξανδράκη, Γεωργία Καλογεράτου και Φάνης Δίπλας.

Πληροφορίες

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων –Κρατήσεις 2610273613 και www.ticketservices.gr

Γενική Είσοδος 8 ευρώ

Παραστάσεις: 9, 10 και 11 Απριλίου στις 21:00