Ανοιξιάτικο Art yet Fun Market Χειροτεχνών
& Φεστιβάλ Λαμπάδας
Ξενοδοχείο Αστήρ, 20-21 Απριλίου 2019
Πάτρα

Αυτή την άνοιξη η διοργάνωση της «Γιορτής Των Χειροτεχνών», το Art yet Fun Market, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Αστήρ, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού ξενοδοχείου, στις 20 και 21 Απριλίου, από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.
Με, όπως πάντα, δεκάδες συμμετοχές χειροτεχνών, χιλιάδες είδη, από κόσμημα και είδη δώρου, έως διακοσμητικά και είδη για το σπίτι και το παιδί.

Αλλά αυτή τη φορά θα υπάρχει και κάτι επιπλέον: Το Φεστιβάλ Λαμπάδας 2019!

Μια διοργάνωση- μέσα- στη- διοργάνωση, ένας τρόπος να βρείτε μαζεμένες εκατοντάδες λαμπάδες, με πληθώρα διάκοσμων, καθώς και Πασχαλινά διακοσμητικά κάθε είδους. Εξ άλλου, η Γιορτή διοργανώνεται μια εβδομάδα πριν το Πάσχα!

Στη διπλή αυτή γιορτή, όπως πάντα και όπως μόνο η Art Yet Fun πράττει, θα υπάρχουν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά:

Facepainting (Σάββατο 13.00 – 21.00) / Κυριακή (10.00 – 21.00)

Με ανοιξιάτικη διάθεση σας περιμένουμε για μοναδικές μεταμορφώσεις σε μικρούς και μεγάλους! Η Go-Go θα βρίσκεται σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή των χειροτεχνών με πολλά σχέδια και χρώματα για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις! Από μικρές νεράιδες των λουλουδιών μέχρι τερατίνια και σούπερ ήρωες, είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε με ακόμη πιο πολλή χαρά τα παιδικά μουτράκια! Μην το χάσετε! Και θυμηθείτε, απευθύνεται και στους μεγάλους που κρύβουν μέσα τους ένα παιδί.

Σάββατο 20/4
--------------------

11.00 – 12.00: Εργαστήρι Παιδικής Κατασκευής: «Με τα Φαναράκια μας»
Την λαμπάδα μας την αγοράσαμε από το Μάρκετ, να μην σας κάνουμε δώρο τα φαναράκια σας; Κατασκευάζουμε φαναράκια για τις λαμπάδες μας με τις σπουδάστριες της ειδικότητας «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» - Α’ Εξάμηνο, του ΙΙΕΚ EUROTEAM. Επιβλέπουσα: Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου, Νηπιαγωγός-Εικαστική Θεραπεύτρια (Ελεύθερη συμμετοχή)

12.30 – 13.30: Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Ένας αρκούδος με ανθρώπινη καρδιά» του Πέτρου Ζαργάνα, Εικονογράφος: Χριστίνα Δημητροπούλου, εκδόσεις Το Δόντι, Παραμύθι , 6+

«Η καλύτερή του φίλη, η Νατάσσα, ήταν άνθρωπος. Ζούσε σε ένα χωριό στο δάσος, σε μικρή απόσταση από το χωριό των αρκούδων»
Μια ευαίσθητη ιστορία για μια απρόσμενη συνύπαρξη.
Αφήγηση αποσπάσματος: Κάτια Αποστολίδη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα Πέτρο Ζαργάνα και παιδικό δημιουργικό εργαστήρι με γλυκές εκπλήξεις! (Συμμετοχή ελεύθερη)

13.00 – 14.00: Εργαστήρι Μαγειρικής: «Ταραμοσαλάτα, η βασίλισσα στο Σαρακοστιανό Τραπέζι».

Ελληνική Σαρακοστή χωρίς ταραμοσαλάτα γίνεται; Παρασκευάζουμε υπέροχες ταραμοσαλάτες με διάφορους τρόπους και τεχνικές με τους σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef),» του ΙΙΕΚ EUROTEAM. Επιβλέπων: Χρήστος Σταματόπουλος, Executive Chef. Δοκιμάζουμε το έδεσμα και κερνιόμαστε στο τέλος. (Ελεύθερη παρακολούθηση)

17.00 – 18.00: Εργαστήρι δημιουργικής κατασκευής και χορού για κορίτσια
''Στο δάσος...
κάποιος έκρυψε αυγά...
καλάθια και καρότα...
Κουνελάκια είμαστε εμείς
και θα τα βρούμε πρώτα...''
Μεταμορφωνόμαστε σε Κουνελάκια, κατασκευάζοντας στέκα με αυτάκια, ουρίτσα και ροζ μυτούλα με μουστάκια! Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τον κρυμμένο θησαυρό ακολουθώντας πιστά τις χορευτικές οδηγίες που θα μας δοθούν! Στο τέλος όλα τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τις κατασκευές και το κρυμμένο θησαυρό τους.
Παρουσιάζουν η "Χρυσή Βασιλεία" , η Χρυσόθεμις Μιτάκη (Εκπαιδευτικός – Εικαστικός) και η Βάσια Ζησιμοπούλου (Δασκάλα Χορού) Facepainting Άννα Πέττα
Κόστος συμμετοχής 3€ ανά παιδί - Κατόπιν κράτησης θέσης στο τηλ. 6983 254484 (Ηλικίες παιδιών από 4 - 8 ετών)

18.00 – 19.00: Master class μαγειρικής: «Γαύρος Μαρινάτος ή Γαύρος Σεβίτσε (ceviche).

Ένας παραδοσιακός μεζές, ένα έδεσμα με μεγάλη παράδοση, και με μια σχέση αγάπης με τον ελληνικό ουρανίσκο! Tips και προτάσεις από τον Χρήστο Σταματόπουλο, Executive Chef, και τους σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)» του ΙΙΕΚ EUROTEAM. Οι γκουρμέ λιχουδιές θα κεραστούν στους παρευρισκόμενους.
(Ελεύθερη παρακολούθηση)

18.30 - 20.30: «Μακιγιάζ άνοιξης 2019» και παράλληλα επίδειξη full Body Painting με θέμα «Ήρθε η άνοιξη»

Η Κωνσταντίνα Μάρκου, makeup artist. και οι μαθήτριές της, σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης &Μακιγιάζ» του ΙΙΕΚ EUROTEAM μας παρουσιάζουν τις τάσεις του μακιγιάζ της εποχής, ενώ λύνουν και πολλές απορίες για την σωστή εφαρμογή του. Παρουσίαση από τις σπουδάστριες σε ζωντανό μοντέλο . Το μακιγιάζ θα εφαρμοστεί και στις κυρίες που θα παρακολουθήσουν!
Παράλληλα,θα δημιουργείται ένα εξαιρετικού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος ανοιξιάτικο Full Body Painting ζωντανά, σε μοντέλο (Ελεύθερη παρακολούθηση)

Κυριακή 21/4

11.30 – 12.30: Θεατρικό Παιχνίδι - « Τα καμώματα της Άνοιξης»

Πόση ομορφιά μπορεί να κρύβει η Άνοιξη; Για τους μικρούς μας φίλους, έκφραση και θεατρικό παιχνίδι από τις σπουδάστριες της ειδικότητας «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» Δ’ Εξάμηνο του ΙΙΕΚ EUROTEAM. Επιβλέπουσα: Μαρία Άννα Γεροκωστοπούλου - Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.
(Ελεύθερη συμμετοχή)

13.00 – 14.00: Παρουσίαση - Διακόσμηση μεταλλικού κουτιού με την τεχνική του aluminium foil art

Θα μάθουμε τη τεχνική αυτή με την οποία μπορεί να μεταμορφωθεί ένα απλό αντικείμενο (ξύλινο, μεταλλικό, γυάλινο ή πλαστικό) σε έργο τέχνης. Το έργο θα κληρωθεί στους παρευρισκόμενους. Παρουσιάζει η Σόνια Ραβασοπούλου ( Ελεύθερη παρακολούθηση)

17.00 – 18.00: Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής - «Διακόσμηση Σοκολατένιων Αυγών»

Πόσο εντυπωσιακά μπορούν να γίνουν τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά μας; Διακοσμούμε και εντυπωσιάζουμε με τις τεχνικές μας! Από τους σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef) του ΙΙΕΚ EUROTEAM. Επιβλέπων: Πάρις Παρασκευόπουλος, Pastry Chef.
Τα διακοσμημένα σοκολατένια αυγά μας θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους (Ελεύθερη παρακολούθηση)

17.30 – 19.30: Σεμινάριο - Ζωγραφική σε γυαλί (ψευδοβιτρό)

Η Αναστασία Κασιάδη από το «ΠΑΡΤΥ - καλλιτεχνικό εργαστήρι, μας προτείνει ένα δίωρο σεμινάριο γεμάτο δημιουργία. Μαθαίνουμε βήμα-βήμα με την καθοδήγηση και το ταλέντο της Αναστασίας, να ζωγραφίζουμε σε γυάλινες επιφάνειες (κηροπήγιο ή πιάτο 23 εκ.) με σμάλτα και contour για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
(Κλείστε την θέση σας στο τηλ. 2610-620191 - Τιμή εργαστηρίου 12 ευρώ μαζί με όλα τα υλικά!)

Η Art yet Fun έγινε γνωστή τα τελευταία τέσσερα χρόνια επειδή κατάφερε να συγκεντρώσει στις διοργανώσεις της τους πλέον ταλαντούχους χειροτέχνες της Αχαΐας καθώς και δεκάδες χειροτέχνες από την υπόλοιπη δυτ. Ελλάδα και την Αθήνα, να τους βοηθήσει να αναδείξουν τις δημιουργίες τους και να συμπεριλάβει στα Μάρκετ δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις, εργαστήρια, σεμινάρια και events. Η Γιορτή Των Χειροτεχνών έγινε θεσμός για την Πάτρα.

Εγγραφές στο www.ArtYetFun.shop, το νέο e-shop των Χειροτεχνών
Κατά την διάρκεια του Ανοιξιάτικου Art Yet Fun Market θα πραγματοποιηθούν προνομιακές εγγραφές χειροτεχνών
στο ArtYetFun.shop, το ολοκαίνουργιο e-shop της Art Yet Fun το
οποίο ενώνει την χειροτεχνική κοινότητα κάτω από μια ηλεκτρονική
διεύθυνση!

Ανοιξιάτικο Art Yet Fun Market – 20 & 21 Απριλίου – Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων Ξενοδοχείο Αστήρ, 10.00-21.00. Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες: 6987 183 472, 6932 308 092
Διοργάνωση: Art Yet Fun (Artyetfun.shop) – [email protected]