Η λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου είναι ένας θησαυρός για την δυτική Ελλάδα, μέρος του Εθνικού Πάρκου Υγροβιότοπων Κοτυχίου Στροφυλιάς. 

Η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου βρίσκεται στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Ηλεία και είναι ένας υδροβιότοπος της χώρας μας, ο οποίος αποτελεί μέρος του πανευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000, ενώ προστατεύεται και από την συνθήκη Ramsar. 

Είναι ένα καταφύγιο για δεκάδες αποδημητικά και άλλων ειδών πουλιών καθώς λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στο νότιο άκρο της Ευρώπης, αποτελεί διεθνώς σημαντικό σημείο της μεταναστευτικής διαδρομής των ευρωπαϊκών σμηνών. Εκεί μπορεί κανείς να παρατηρήσει κοπάδια από φλαμίγκο (φοινικόπτερα), ερωδιούς και άλλα εντυπωσιακά είδη πτηνών.

Το μέρος αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης, φωτογράφους, πεζοπόρους και οικογένειες. Η ομάδα του Atlas Stories πήγε στην λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου και έβγαλε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον βίντεο, παρατηρώντας τα πουλιά της περιοχής, σε έναν επίγειο παράδεισο που αποκαλύπτει την άγρια ομορφιά, αλλά και το μεγαλείο της φύσης. 


Φλαμίνγκο στο Κοτύχι | Flamingos in Kotichi lagoon