Ενημερωτική συνάντηση εργασίας που απευθύνεται στους ενδιαφερόμενους της δράσης ενίσχυσης των «Πράσινων Επιχειρήσεων και Ανακύκλωσης» οργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στην έδρα της (N.E.O. Πατρών – Αθηνών 28, Πάτρα, α΄ όροφος) την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, ώρα 12:30 – 14:30.

Σκοπός είναι να παρουσιαστεί η προδημοσίευση του προγράμματος, αλλά και να ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις της δράσης, προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό του οδηγού και πριν την προκήρυξη.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη προχωρήσει στην προδημοσίευση της δράσης ενίσχυσης των «Πράσινων Επιχειρήσεων και Ανακύκλωσης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με γενικό σκοπό τη δημιουργία και παροχή ενός ευέλικτου εργαλείου στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία δράση, η οποία υλοποιείται με Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης τον ΕΦΕΠΑΕ και συγκεκριμένα τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος Πελοποννήσου Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (ΔΕΠ).

Σε ό,τι αφορά τη δράση ο σκοπός της είναι διττός. Αφενός η στήριξη των επιχειρήσεων για μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας τους και η προετοιμασία τους για μελλοντικά περιβαλλοντικά πρότυπα προερχόμενα από την κοινοτική νομοθεσία, αφετέρου η στήριξη και η ανάπτυξη τους στον κλάδο της ανακύκλωσης.