Το Fiat 500 ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες «αναβιώσεις» μοντέλων της προηγούμενης δεκαετίας και έτσι, οι ιθύνοντες της εταιρείας δέχονται εισηγήσεις για επαναφορά του θρυλικού Fiat127.

Το Fiat 127 εμφανίστηκε το 1971 και παρέμεινε στην αγορά μέχρι και το 1983 (σε διάφορες παραλλαγές αμαξωμάτων), όπου και αντικαταστάθηκε από το Uno. H παραγωγή του μοντέλου συνεχίστηκε σε ορισμένες χώρες εκτός Ευρώπης, για κάποια χρόνια ακόμη, ενώ η Fiat «δάνεισε» το αυτοκίνητό της και σε άλλες εταιρείες όπως η SEAT & η Zastava. H εμπορική επιτυχία του μοντέλου ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε 3 μόλις χρόνια από την έναρξη παραγωγή του, η Fiat είχε καταφέρει να πουλήσει 1 εκατομμύριο μονάδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς της εποχής, η πρωτοποριακή σχεδίαση του αμαξώματος, η πολύ καλή οδική του συμπεριφορά, αλλά η αποδοτική γκάμα των κινητήρων που έφτανε στα 1,3 λίτρα με 75 άλογα ήταν ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του compact ιταλικού μοντέλου που το έκαναν τόσο αγαπητό στο κοινό.


Μπορεί τα πλάνα του FCA Group να μην περιλαμβάνουν στο άμεσο μέλλον την αναβίωση ενός παλιού μοντέλου, ωστόσο υπάρχουν πολλές φωνές μέσα στη Fiat αυτή τη στιγμή, οι οποίες υποστηρίζουν πως το “come back” του 127 θα μπορούσε να αναπληρώσει το κενό του Punto στη μικρή κατηγορία.

Προς το παρόν, οι εικόνες που σας παρουσιάζουμε προέρχονται από ανεξάρτητο σχεδιαστή και μας δείχνουν ένα εκμοντερνισμένο σχήμα του παλιού μοντέλου. Έτσι έχουν διατηρηθεί τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα και η κάθετα τοποθετημένη μάσκα, ενώ στο πίσω τμήμα, η κεκλισμένη οροφή δίνει το ρετρό στίγμα της δεκαετίας του 1970. Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα της καμπίνας, όπου ο λιτός διάκοσμος συμπληρώνεται από τη μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Παράλληλα, στην περίπτωση που το μοντέλο περάσει στην παραγωγή, για την κίνησή του θα φροντίζουν τα νέα μηχανικά σύνολα που ετοιμάζει το ιταλικό γκρουπ με υπερτροφοδότηση στα 1.000 & 1.300 κυβικά εκατοστά. Σε κάθε περίπτωση οι συγκεκριμένες ψηφιακές φωτογραφίες μας κέρδισαν την προσοχή και ίσως οι Ιταλοί θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη το συγκεκριμένο project.