H νέα ζωή της Caitlyn Jenner μοιάζει ονειρεμένη για εκείνη. Όπως εξομολογείται στο περιοδικό «People»: «είμαι πολύ ευτυχισμένη και νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου. Μπορώ να κάνω ακόμα τα πράγματα που συνήθιζα να κάνω. Έτρεχα σε αγώνες με αυτοκίνητα κι ακόμα πηγαίνω στις πίστες κάθε τόσο και τρέχω. Πριν από δύο χρόνια, πριν από την αλλαγή φύλου, είχα τρέξει τον τελευταίο μου αγώνα. Μου αρέσει να πιλοτάρω αεροπλάνα και συνεχίζω να το κάνω. Μπορώ ακόμα να κάνω πράγματα που έκανα πριν, μόνο που τώρα δείχνω και νιώθω πολύ καλύτερα όταν τα κάνω».

Η απόφαση της Caitlyn να κάνει τη μετάβαση αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, ακόμη και μέσα από την LGBTQ κοινότητα. Πολλοί έβλεπαν τη δημοσιότητα ως κίνητρο, «χάνοντας το δάσος». 

Η θετική δημοσιότητα που πήρε η κίνησή της, όμως, επισκίασε τις αρνητικές φωνές, που υποψιάζονταν ύστερες σκέψεις στην κίνησή της αυτή. Το περιοδικό Time τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τα Πρόσωπα της Χρονιάς για το 2015, ενώ φιγούραρε και στη λίστα με τα 25 πρόσωπα του 2015 του περιοδικού Glamour. Στα βραβεία Teen Awards ψηφίστηκε Social Media Queen, ενώ κέρδισε κι άλλες πολλές τιμητικές διακρίσεις, ανοίγοντας τον δρόμο σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται συνολικά τα μέλη της LGBTQ κοινότητας.

«Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι, ένιωσα πως έχω μια αποστολή. Να προσπαθήσω να αλλάξω τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων. Ίδρυσα έναν οργανισμό και τα τελευταία δύο χρόνια μέσω αυτού έχω καταφέρει να προσφέρω 2,6 εκατομμύρια δολάρια σε δράσεις για τα θέματα του διεμφυλισμού σε όλο τον κόσμο. Νιώθω πως είναι πολύ σημαντικό να στοχεύσουμε στην εκπαίδευση της τρανς κοινότητας. Υπάρχουν πολλά σπουδαία προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους. Αλλά πρέπει να τους τα διδάξουμε όταν είναι νέοι. Το ποσοστό των αυτοκτονιών είναι πολύ υψηλό, και μάλιστα μέχρι την ηλικία των 21» λέει η ίδια λίγο πριν μπει στο καμαρίνι ο Φρέντυ Καλομπράτσος για να προσθέσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του μακιγιάζ της.