«Οι πολίτες θα δείξουν στον ΣΥΡΙΖΑ τον δρόμο της εξόδου, την απαξίωση που ταιριάζει στην κοροϊδία, στην υπερφορολόγηση, στην κομματικοποίηση, στην πλήρη αποδιοργάνωση του κράτους, στους αργυρώνυτους "κολλητούς" και βεβαίως στην επιζήμια στάση του στο Μακεδονικό» σημειώνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και σε ερώτηση για το εάν η ΝΔ έχει υποτιμήσει τα θετικά οικονομικά οφέλη που μπορεί να έχει η Συμφωνία των Πρεσπών, υποστηρίζει ότι «τα εθνικά θέματα δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με τα οικονομικά. Αν τα έχει βάλει η κυβέρνηση, τότε έχει πέσει σε ιστορική αυταπάτη», ενώ σημειώνει ότι «οι οικονομικές σχέσεις με τη γειτονική χώρα έχουν αναπτυχθεί επί δεκαετίες χωρίς να έχουν προηγηθεί ή απαιτηθεί εθνικές υποχωρήσεις» και προσθέτει ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για να περιορίσει τις συνέπειές της.

Στις κατηγορίες της κυβέρνησης για ακροδεξιά στροφή της ΝΔ εξαιτίας της στάσης της στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση απαράδεκτα επιμένει να συνδέει ή ακόμη χειρότερα να ταυτίζει την πατριωτική στάση με την ακροδεξιά» και συμπληρώνει ότι «έτσι για πρόσκαιρες μικροπολιτικές επιδιώξεις προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στη δημοκρατία και στο πολιτικό σύστημα συνολικά. Ρίχνει νερό στον μύλο εκείνων που αναδύονται μέσα από το βάλτο των πιο σκοτεινών στιγμών της ευρωπαϊκής ιστορίας».